Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
prof. sterMa - JPop.com
Artist info
prof. sterMa

prof. sterMa

prof. sterMa


It has to start somewhere It has to start sometime What better place than here, what better time than now? -sto bi reko Zak u klasiku Rage-a "Guerilla radio" pa tako i moja prica je morala pocet negdje i nekad a kus bolje od ovdje i sad. Roden sam 13. oktobra 1986. u glavnom gradu Bosne i Hercegovine,Sarajevu. Standardna prica sretno fino djetinjstvo prekida rat i ostavlja svoj trag na meni vise nego sto sam ikad trazio htio il sto bi ikom pozelio al necemo o ruznim stvarima,bar ne sad. Read more on Last.fm
It has to start somewhere It has to start sometime What better place than here, what better time than now? -sto bi reko Zak u klasiku Rage-a "Guerilla radio" pa tako i moja prica je morala pocet negdje i nekad a kus bolje od ovdje i sad. Roden sam 13. oktobra 1986. u glavnom gradu Bosne i Hercegovine,Sarajevu.

Standardna prica sretno fino djetinjstvo prekida rat i ostavlja svoj trag na meni vise nego sto sam ikad trazio htio il sto bi ikom pozelio al necemo o ruznim stvarima,bar ne sad.Sa zavrsenom osnovnom i s polaskom u srednju muzika koju sam od sedmog razreda samo sloosao postaje nesto vise u mom zivotu.U srednjoj se nakon nekog vremena ponovo susrecem sa mojim imenjakom koji je poznatiji pod pseudonimom Preza (check out http://srednjiprst.blogger.ba) i pocinjem se lagano upoznavati s ovom kulturom koja danas ima ogromnu ulogu u nasim,u mom zivotu.U tom vremenu znaci prvi-drugi srednje lagano se upoznajem i s domacom scenom misleci samo na BiH jer sam do tad vec svaki tram11 uredak znao napamet da ne spominjem prvi Bahttee-ijev klasik il nereda i stoku.Prvi poot cujem old skool tipa Crni Zvuk, Lobosi, Kwonel(MnM), prvi poot cujem Hip hop pistoleros i druge klasike nase scene da da klasike!!!! Sa sve vecim interesovanjem nastavljam da pratim zbivanja i jos vise ucim i saznajem o ovoj predivnoj kulturi i u potpunosti sebe pronalazim u njoj.U to vrijeme nastaju i neki moji prvi pravi kontakti s repom prvo s nastankom grupe SEZ koju su cinili Rhymes-mc te danas jedan od boljih producenata Rifle-mc i produc. i ja-mc.Nastaju prvi txtovi prvi snimci i sve to kako ide.Skroz sloocajno dolazim u kontakt s jos jednim danas "penzionisanim" al VELIKIM bitmejkerom X Durom iako i prije toga drugovi nismo znali da nas spaja i ljubav prema Hopu .Nije dugo trebalo da se spojimo u tandem M.F.U. i pocnemo s nekim demo uredcima.Sve to vrijeme sam non stop u kontaktu sa Prezom i njegovom grupom Delegacijom Podzemlja samim tim i s jednim od najjacih sarajevskih mcija Tredom jer je on zajedno tada radio s prezom u dp-iju.Poslije nekolicine uredaka Seza M.f.u.-a Delegacije snimamo prvu zajednicku pjesmu tih ekipa i doalzimo na tu ideju s obzirom da su sve tri ekipe bile iz Sa naselja Dobrinja da stvorimo jedan veliki krug emcija,bitmejkera pod zajednickim imenom S.D.A. SAVEZ DOBRINJSKIH ARTISTA.Nakon nekolicine zajednickih nastupa i zavrsenog demo albuma TRI SLOVA Savez prestaje s radom na neodredjeno vrijeme i svako krece svojim pootem.Mene moj odveo na solo rad.Oko sredine osmog mjeseca 2006.

ostavljam Bosanski jezik na kracu pauzu i pocinjem radit na engleskom.Ubrzo postajem i clan Bussin Crew-a, slobodno mogu reci jedne od najperspektivnijih mladih ekipa na ovim prostorima,takode pred kraj godine dobivam poziv od Sarajevske rap/core grupe CORBANSICK da radim za njih tacnije budem vokal grupe i poslije manjeg razmisljanje pristajem i za sad sam zadovoljan i tom odlukom. Ne tu nije kraj clan sam i Srednji Prst ekipe kako rada na blogu tako i oko emisije (radio 202 na 93,1 svakog ponedeljka u 23). 2008. opet se vracam maternjem i radim na brojnim projektima sto svojih tako i za druge.

Ponekad mi se omakne pa napravim i neki bit i tako po malo... Manje vise to je moja prica u kratkim crtama,a sta ce bit i kako dalje vidjecemo al sigurno je da sam tu dok god bude ljubavi za hip hop i dok god budem ja imo sta preko njega reci i pokazati... peez Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums
showing 4 out of 4 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found