Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
a.Bloom - JPop.com
Artist info
a.Bloom

a.Bloom

a.Bloom


rodjena u Tuzli, gdje vec od samog rodjenja pravi nerede i remeti javni red i mir. Vraca se u Dalmaciju, i zhivi u Trogiru i Rabu, sve do izbijanja rata. poshto joj je cijenjeni gospon otac iz Bosne, on kao patriota (i taj gen je nesumnjivo naslijedila) ostaje u armiji dok se Ona sa majkom seli u Njemachku, gdje se upoznaje sa drogom, alkoholom, tuchama, oruzhjem i najzad hiphopom. Tu muziku ne shvata previshe ozbiljno i upisuje se u osnovnu muzichku shkolu, odsijek klarinet. Read more on Last.fm
rodjena u Tuzli, gdje vec od samog rodjenja pravi nerede i remeti javni red i mir. Vraca se u Dalmaciju, i zhivi u Trogiru i Rabu, sve do izbijanja rata. poshto joj je cijenjeni gospon otac iz Bosne, on kao patriota (i taj gen je nesumnjivo naslijedila) ostaje u armiji dok se Ona sa majkom seli u Njemachku, gdje se upoznaje sa drogom, alkoholom, tuchama, oruzhjem i najzad hiphopom. Tu muziku ne shvata previshe ozbiljno i upisuje se u osnovnu muzichku shkolu, odsijek klarinet.

Dobiva stipendiju za srednju umjetnichku shkolu u Berlinu ali isti dan dobiva i Abschiebung i vraca zajedno sa popizdjelom majkom na voljeni Balkan. stigavshi tamo, uslijedio je shok. zbog tek nedavno zavrshenog rata, bilo je jako teshko doci do opojnih sredstava, i Ona iz dosade pochinje slushati FmJam radio show na radio kameleonu. Danas je tamo na Audio sekciji.

znachi nada umire posljednja:) upisuje srednju muzichku shkolu u Tuzli, i dok tamo boravi i shkoluje se, druzhi se sa raznim facama, narkomanima, nacionalistima, reperima i normalnim ljudima. poslije upisa muzichke akademije u Sarajevu, ponovno se iz dosade pochinje baviti rapom i pjevanjem jazz muzike. osniva band jazz muzike, koji se poslije par mjeseci raspada jer bubnjar odlazi za Skopje a ostali chlanovi su prelijeni da bi trazhili zamjenu. ali ne gubi vjeru.

pochinje da rapuje i odlazi u Mostar gdje ce snimiti svoju prvu pjesmu - SpitBull. Ulazi u Malter ekipu, koju voli i poshtuje kao niko drugi. Na ovom mjestu, shalje im svima pozdrav. na akademiji joj je trenutno prosjek 8,9 ali Ona se time nikada nebi pohvalila.

voli sve shto vole mladi. Shta ochekivati u buducnosti? ozbiljniju suradju sa zagrebachkim demo mc-em Rapsodom, i solo projekt, o kom u ovom trenutku josh ne zheli da se previshe izjashnjava. Budite iznenadjeni:) ovdje mozete cut njene stvari http://www.myspace.com/artbloom Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums
showing 4 out of 4 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found