Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Wooden Saints - JPop.com
Artist info
Wooden Saints

Wooden Saints

Wooden Saints


Liedjes schrijven op afspraak, één per week. In 2009 stellen Arjen de Bock (The Black Atlantic) en Viktor van Woudenberg (Bettie Serveert, Me & Stupid) zich bij wijze van praktisch onderzoek de opdracht iedere week samen te komen, met een blanco papier te beginnen en niet te stoppen voor het liedje klaar is. In Baambrugge, waar The Beach Boys hun album Holland opnamen, dopen ze een verbouwde hooischuur om tot Wooden Saint Studio, waar debuutalbum I know why your house is on fire uiteindelijk in zijn geheel zal worden opgenomen. Read more on Last.fm
Liedjes schrijven op afspraak, één per week. In 2009 stellen Arjen de Bock (The Black Atlantic) en Viktor van Woudenberg (Bettie Serveert, Me & Stupid) zich bij wijze van praktisch onderzoek de opdracht iedere week samen te komen, met een blanco papier te beginnen en niet te stoppen voor het liedje klaar is. In Baambrugge, waar The Beach Boys hun album Holland opnamen, dopen ze een verbouwde hooischuur om tot Wooden Saint Studio, waar debuutalbum I know why your house is on fire uiteindelijk in zijn geheel zal worden opgenomen. Om zichzelf creatief nog verder uit te dagen nodigen De Bock en Van Woudenberg zo nu en dan gasten uit om samen mee te schrijven. Aan deze Wooden Saint Sessions werken onder meer mee: Jelle Paulusma (Paulusma, Daryll-Ann), Meindert Talma (Meindert Talma & the Negroes), Pien Feith (Pien Feith, Neonbelle, The Very Sexuals), Ella van der Woude (Houses), Tessa Douwstra (Chef'Special) en Mouse (Tuesday Child). Wooden Saints is een dynamisch collectief van muzikanten.

Het idee is dat de liedjes het middelpunt zijn waar de muzikanten zich omheen bewegen. Debuutalbum I know why your house is on fire dat in 2011 het levenslicht ziet is een parade van stijlen en opvattingen. Het door Jelle Paulusma gezongen Alice has a way of trippin' over branches ademt psychedelica, Platypus flirt met Motown, Waving at the lions klinkt alsof het rechtstreeks uit Montreal komt terwijl in I'd rather have you just for now de invloed van Elliott Smith duidelijk hoorbaar is. In de grote vrijheid en vele verwijzingen die Wooden Saints zich permitteert komt een duidelijke autonomie onverminderd sterk naar voren.

De liefde voor sterke melodieën en spitsvondige teksten voert steeds de boventoon en laat ieder liedje zich als vanzelf in je hoofd nestelen. Live speelt Wooden Saints met tien man in wat zich het best laat omschrijven als een draaideurformatie, waarbij de bandleden voortdurend wisselen van rol en instrument. Twee drummers, twee toetsenisten, vier gitaristen, een bassist, een trombonist en tien zangers spelen met zelden gehoorde of geziene muzikaliteit, energie, dynamiek en overgave. Na twee jaar onder de radar te hebben gewerkt is Wooden Saints klaar om zich aan een groter publiek te presenteren. Wooden Saints is momenteel Hollandse Nieuwe op de 3voor12 Luisterpaal. Deze zomer zijn ze onder meer te zien op De Parade en in het Vondelpark.

Vanaf september speelt Wooden Saints onder de vlag van Popronde op verschillende plekken in Nederland en in oktober komt I Know Why Your House Is On Fire officiëel uit. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found