Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Wolter Kroes - JPop.com
Artist info
Wolter Kroes

Wolter Kroes

Wolter Kroes


Wolter Kroes is a singer from the Netherlands. His songs are in Dutch. He was born in 1968 in Wormerveer. His most famous song is 'Ik heb de hele nacht liggen dromen ' Dutch Biography: Over Wolter Kroes De muzikale carrière van zanger Wolter Kroes begint al op 5-jarige leeftijd als hij drumles krijgt. Op twintigjarige leeftijd wint hij als zanger een talentenjacht waardoor zijn leven voorgoed in het teken komt te staan van het zingen en wel op zoveel mogelijk plaatsen. Read more on Last.fm
Wolter Kroes is a singer from the Netherlands. His songs are in Dutch. He was born in 1968 in Wormerveer. His most famous song is 'Ik heb de hele nacht liggen dromen ' Dutch Biography: Over Wolter Kroes De muzikale carrière van zanger Wolter Kroes begint al op 5-jarige leeftijd als hij drumles krijgt.

Op twintigjarige leeftijd wint hij als zanger een talentenjacht waardoor zijn leven voorgoed in het teken komt te staan van het zingen en wel op zoveel mogelijk plaatsen. Enkele jaren later krijgt Wolter een contract aangeboden door Willem van Kooten. In 1995 breekt Wolter door met de single 'Laat me Los'. Het wordt zijn eerste superhit.

Dit nummer staat op zijn eerste gelijknamige album. Een reeks van hits volgen zoals de nummers die iedereen kent en inmiddels tot ware evergreens zijn uitgegroeid, en dan hebben we het over: ´Ik ben je Prooi‘, ´Ik heb de hele nacht liggen dromen’ en ‘Wat een Heerlijke Dag’. Bij grote tv-shows als De Staatsloterijshow, Barend en van Dorp, Koffietijd en De Postcode Loterijshow is Wolter een graag gezien gast. Inmiddels heeft Wolter dan de status van bekende Nederlander bereikt. Deze populariteit heeft ervoor gezorgd dat Wolter tot nu toe 5 keer in de Ahoy en 5 keer in de Heineken Music Hall voor een uitverkochte en uitzinnige zaal heeft gestaan.

Op 1 juni 2007 treedt Wolter in het huwelijk met Tessa. Onder grote belangstelling voltrekt het huwelijk zich op een romantische locatie in Heemskerk. Eind 2007 neemt Wolter “samen met Andre Hazes” het duet ‘Donker om je heen’ op voor het album ‘Samen met Dré’, die de status van 3x platina behaalt. De single behaalt de negende plek in de hitparades. Op 26 mei a.s.

treedt Wolter Kroes op in de Amsterdam Arena bij het ‘Samen met Dré concert’ 9 mei 2008 is alweer zijn 10de album Echt Niet Normaal verschenen met daarop 19 gloednieuwe liedjes, een bonus DVD met live-beelden van zowel Ahoy als HMH, videoclips en een fotogalerie van het laatste concert in de Heineken Music Hall. Verder staan op de cd natuurlijk de titelsingle en Top 5 hit Niet Normaal , het duet met Andre Hazes, Donker om je Heen en ontbreekt ook zijn laatste hitsingle Viva Hollandia niet, waarvan een speciale EK-versie in Juni 2008 op nummer 1 in de Nederlandse top 100 belandde; Wolters eerste nummer 1! Een nieuwe mijlpaal voor deze prachtige rasartiest. www.wolterkroes.nl Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found