Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Valkyrien Allstars - JPop.com
Artist info
Valkyrien Allstars

Valkyrien Allstars

Valkyrien Allstars


Valkyrien Allstars er en ung folkemusikkgruppe bestående av Tuva Livsdatter Syvertsen, Ola Hilmen og Erik Sollid. Deres hovedinstrument er hardingfele med tillegg av sang - med Tuva som ledende vokal. Alle 3 begynte sin musikalske løpebane som barn. Gjennom oppdagelsen av samspillets unike muligheter startet de sin egen gruppe i 2002. Med bakgrunn fra Asker, Valdres og Bærum var det spelemannen , plateprodusenten og Vossingen Hallvard Kvåle som inspirerte dem til å finne en felles plattform. Read more on Last.fm
Valkyrien Allstars er en ung folkemusikkgruppe bestående av Tuva Livsdatter Syvertsen, Ola Hilmen og Erik Sollid. Deres hovedinstrument er hardingfele med tillegg av sang - med Tuva som ledende vokal. Alle 3 begynte sin musikalske løpebane som barn. Gjennom oppdagelsen av samspillets unike muligheter startet de sin egen gruppe i 2002.

Med bakgrunn fra Asker, Valdres og Bærum var det spelemannen , plateprodusenten og Vossingen Hallvard Kvåle som inspirerte dem til å finne en felles plattform. Der kunne de forme sin egenart og søke drivkraft til å nå stadig nye musikalske høyder. Musikken de fremfører har rot i det norske tradisjonsmiljø, men ved å eksperimentere og blande stiler og sjangere, har de utviklet sitt eget ”sound” – med referanser til rock, jazz, blues og soul. Sjelefull og sterk vokal akkompagnert av feleriff og kollektiv improvisasjon har blitt Valkyrien Allstars’ varemereke. Dette gjør musikken deres både nyskapende og internasjonal.

De elsker å leke seg frem til nye varianter, men alltid med respekt for det genuine. På denne måten har de – sin unge alder til tross – lykkes i å bringe den norske folkemusikken videre og samtidig klart å være enestående på sitt område. Sangen gir det musikalske bildet en ytterligere dimensjon ved å kombinere stev- og kveder-tradsjonen med det litt mer urbane og rocka. Tekstene er til dels hentet fra kjente forfattere, men også her blandes mål og form til et eget uttrykk. Valkyrien Allstars har sitt hjerte i folkemusikken og sin sjel i den kreative videreformidling.

Nettopp derfor makter de å få stadig nye tilhørere til å fornemme hvordan musikken kan bergta. Ikke bare fordi den rykker i rocke- og dansefoten, men rett og slett fordi den vibrerer i den enkeltes følelsesstreng. Selve gjennombruddet for Valkyrien Allstars kom da de spilte ved utdelingen av Oslo Bys Kulturpris til Lillebjørn Nilsen. Finaleplasseringen i NRKs ”Kjempesjansen” høsten 2006 bidro ytterligere til at musikken deres vant gjenklang blant ulike aldere og miljøer landet over. Gjennom sin evne til å engasjere har Valkyrien Allstars vunnet et stadig større konsertpublikum. Som de selv uttrykker: ”Vi legger ikke så mye vekt på at musikken skal være ren og pen.

Musikken skal sparke. Og aller helst kjennes i underlivet.” Det er VA sitt mål og håp at ingen skal føle seg upåvirket av innholdet og minner om at musikk ikke kjenner alder eller grenser – kun frimodigheten av et åpent sinn. I kraft av Grappas Debutantpris 2006 kunne de utgi sin første plate i oktober 2007 – etterfulgt av en 3 ukers Norgesturné i Rikskonsertenes regi. På stadig flere konserter opptrer de som band, da med Magnus Larsen på bass og Martin Langlie på trommer. Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found