Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Unit Five - JPop.com
Artist info
Unit Five

Unit Five

Unit Five


UnitFive Forhistorien til et av Norges mest populære band noensinne, starter på syttitallet i Hammerfest, Finnmark. I et stappfullt konserthus spiller de unge musikerne i gruppa Tass lydhør rock. I 1981 står brorparten av Tass på scenen på Fokus kino i Tromsø. Salen er fortsatt stappfull. I løpet av 11 år har musikerne blitt flinkere, tekstene er på norsk og bandet har ikke minst fått et nytt navn: Unit Five. Unit Five regnes fortsatt som en av nasjonens storheter innen pop og rock. Read more on Last.fm
UnitFive Forhistorien til et av Norges mest populære band noensinne, starter på syttitallet i Hammerfest, Finnmark. I et stappfullt konserthus spiller de unge musikerne i gruppa Tass lydhør rock. I 1981 står brorparten av Tass på scenen på Fokus kino i Tromsø. Salen er fortsatt stappfull.

I løpet av 11 år har musikerne blitt flinkere, tekstene er på norsk og bandet har ikke minst fått et nytt navn: Unit Five. Unit Five regnes fortsatt som en av nasjonens storheter innen pop og rock. 5 album ble det i alt. Til sammen solgte bandet 250.000 plater i løpet av en åtte år lang karriere.

Tass ble oppløst en gang på 1970-tallet. Tre av medlemmene startet umiddelbart "Unit Four". Tore Hansen gjennomførte flere forskjellige yrkesvalg før han ringte opp de gamle bandkompisene. Han ville tilbake til Rock n' Roll.

"Unit Four" ble til Unit Five. I et Sankthansprogram fra Hammerfest i 1978 spilte Unit Five sangen "Æ e nordlending æ" for første gang. Plateselskaper, som tidligere hadde avslått bandets ønske om platekontrakt, ringte plutselig tilbake og ville gi ut plater med bandet. Sangen fra TV ble utgitt på singel og oppturen var i gang.

Noen måneder senere kom debutalbumet med samme navn som gjennombruddslåten. "Æ e nordlending æ" inneholdt også hitene "Polardego"og ”Vit at jeg elsker deg” og solgte 30.000 eksemplarer. Etter den første platen turnerte Unit Five sammenhengende i tre år. Hotellene ble gruppas hjem.

Økonomien var felles. Til å begynne med avholdt de møter hver gang et av medlemmene trengte nye jeans. I 1979 kom "From Gokk With LOVE". Populariteten økte.

Unit Five solgte raskt til gullkravet på 50.000 plater. Bandet forsøkte å tone ned et image som nordnorske landsforkjempere. Tore Hansen brukte den nordnorske dialekten mer bevisst i tekstene. Lydbildet lå nærmere rock enn pop.

"Ængel med skit på vingan" ble gitt ut i 1981. Denne platen inneholdt flere klassiske Unit Five-sanger. "Han Mikkel", tittelsporet og ikke minst "På hver sin kant av landet" sitter dypt i folkesjela. Spesielt den siste sangen, en sår ballade om kjærlighet over lange avstander, begeistret mange lyttere av "Nattønsket", både de som sendte en hilsen og de som stod som mottaker.

Platen solgte 70.000 kopier. Unit Five ble kåret til Norges beste gruppe (”Sølvmikrofonen) i bladet Det Nye. De ble toere i den norske Grand Prix-finalen med sangen "Lei mæ hjem". Sølv- og Gullplater og Norsktoppsuksesser fulgte i kjølvannet.

"Under stjerna" nådde butikkhyllene i 1982. Pressen gjorde et stort nummer av å la leserne krige om hvem som var best av Unit Five og Zoo. Så kom "Takk for Alt", samle - CD' en som inneholdt Unit Fives 20 beste. Platen solgte 15.000 eksemplarer og var bandets definitive punktum for en periode.

En helt nyskrevet sang: "Takk til alle som stakk innom", ble likevel radio- og Norsktoppfavoritt. Her pekte teksten bakover men kvaliteten på låten så absolutt pekte fremover!! Derfor var overraskelsen ikke så stor da ”Unit Five” i januar 2004 plutselig stilte med 11 nye låter på produksjonen "Langt til Hollywood med Hurtigruta"! Den første studioproduksjonen på 18 år var et faktum! Låtene "Lene" og "Tarssan Larzen" er allsangfavoritter hos folk og mye pent er sagt og skrevet om sangene. Likevel slår vi fast at tekstene har flere "lag" og at platen kan ikke høres bare èn gang! Foreløpig salg: 10.000 eksemplarer! Unit Five har fremdeles et bemerkelsesverdig godt grep på det norske publikum. Sangene lever med høy allsangfaktor og bandet er i høyeste grad oppegående!! This text is from www.unitfive.no Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found