Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
The Kickers - JPop.com
Artist info
The Kickers

The Kickers

The Kickers


Vanavond gewoon een ouderwets nostalgisch avondje uit met twee leuke punkbands uit de stad. Loop gewoon Vera binnen en denk even terug aan al die leuke kelderbar avonden op de woensdag, toen een biertje nog 1 gulden vijftig kostte. Of grijp eens terug op de mid jaren negentig, toen de zomercafe’s nog daadwerkelijk in het cafe plaatsvonden en het daadwerkelijk zomer was. Lekker buiten zitten op de keldertrap bij zwoele zomeravondtemperaturen met een koud, goedkoop biertje, shagje erbij. Beetje dom lullen en bandjes kijken. Gezellig! Read more on Last.fm
Vanavond gewoon een ouderwets nostalgisch avondje uit met twee leuke punkbands uit de stad. Loop gewoon Vera binnen en denk even terug aan al die leuke kelderbar avonden op de woensdag, toen een biertje nog 1 gulden vijftig kostte. Of grijp eens terug op de mid jaren negentig, toen de zomercafe’s nog daadwerkelijk in het cafe plaatsvonden en het daadwerkelijk zomer was. Lekker buiten zitten op de keldertrap bij zwoele zomeravondtemperaturen met een koud, goedkoop biertje, shagje erbij.

Beetje dom lullen en bandjes kijken. Gezellig! Ik denk dat de mensen van De Fuck Ups zich hiermee goed kunnen vereenzelvigen, want zoals ze zelf al beweren, is de band een stel overjarige punkrockers met een midlife crisis. Behalve misschien de zanger, die gast met de droogste strot van Groningen, Menno Schreuder, die te jong is voor een midlife crisis is en die we nog kennen van teringruige punkband Hellectric. En of die nog bestaat weet ik niet, anders wil ik ze bij dezen uitnodigen om te komen spelen in de Crowbar.

De Fuck Ups brachten ongeveer een jaar geleden hun in eigen beheer gemaakte debuut uit, die gratis was te downloaden en die echt de moeite waard is. Vanaf ijzersterke opener ‘Oomph’ weet je meteen dat je te maken hebt met een stel ouwe rotten in het vak, en dit bedoel ik als een compliment, jongens en meisje. De plaat deed mij meteen denken aan The Action Swingers, hartsikke leuke gitaarband uit Amerika, die eigenlijk een van de beste punkplaten ooit hebben uitgebracht, zonder een punkband te zijn. ‘Decimation Blvd’ is vast een leidraad geweest voor De Fuck Ups, die gewoon het een na het andere vuige nummer uitspugen, zonder daar, zo lijkt het althans, veel moeite voor doen.

Alle nummers hebben een lekker smerig vlijmscherp gitaargeluid, doorratelende ouwerwetse boem-tsjak drums, en een vette basdreun (al mag die nog wel wat vetter!) Schreuder klinkt als Pat Todd op ‘How it Looks How It Is’ met Jello Biafraanse uithalen op ‘75’ en een nummer als ‘Letterman’ had zo op een Cosmic Psychos plaat kunnen staan. Verder wil ik er niet teveel woorden aan vuil maken, want het gaat vanavond natuurlijk om The Kickers, die net hun debuut ‘Don’t Forget Your Head’ op Nozem Records uit hebben en dit live gaan vertalen naar het podium. The Kickers lopen al een aantal jaartjes mee en als je de band nog nooit gehoord hebt, dan heb je of de afgelopen paar jaar in een grot geleefd of je bent hoogstwaarschijnlijk doof. Ze zijn een beetje de Sick On The Bus van Groningen.

Ze zijn overal. En ze spelen vet ruige rock en roll in motorpunkstijl. ‘Don’t Forget your Head’ opent met een typische Motorhead track ‘Ghost Town’, die niet had misstaan op ‘Inferno’, evenals the ‘Day Is Grey’, beide ijzersterke nummers. ‘Paintings On The Wall’ is een lekkere gore sloper en zanger/ gitarist Steven klinkt als de jonge broer van Frankie Stubbs van Leatherface.

De gitaren zijn ruig, de mentaliteit DIY en de songs blijven in je hoofd hangen als een fikse kater waar niet vanaf is te komen. Mijn advies: Luister naar deze plaat en drink veel bier! Twee bands uit de stad om trots op te zijn. Hopelijk is het bier vanavond weer een gulden vijftig! Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found