Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
The Hitmakers - JPop.com
Artist info
The Hitmakers

The Hitmakers

The Hitmakers


Pigtrådsgruppe dannet af Jørgen Wulff Krabbenhøft og Benny Qvotrup i 1960 i København. Havde fra 1961 følgende besætning: Jørgen Wulff Krabbenhøft (født 20. april 1942) (lead-vo, rhythm-g) Benny Qvotrup (dm) Steen Bergstrøm (født 6. oktober 1942) (lead-g) Erik Grønfeldt Hansen (el-b). Hitmakers' første optræden var på Garderhusarkasernen i Næstved. Spillede herefter i ungdomsklubberne rundt omkring i Københavns-området. Havde i 1962-63 bl. Read more on Last.fm
Pigtrådsgruppe dannet af Jørgen Wulff Krabbenhøft og Benny Qvotrup i 1960 i København. Havde fra 1961 følgende besætning: Jørgen Wulff Krabbenhøft (født 20. april 1942) (lead-vo, rhythm-g) Benny Qvotrup (dm) Steen Bergstrøm (født 6. oktober 1942) (lead-g) Erik Grønfeldt Hansen (el-b). Hitmakers' første optræden var på Garderhusarkasernen i Næstved.

Spillede herefter i ungdomsklubberne rundt omkring i Københavns-området. Havde i 1962-63 bl.a. engagementer på Geels Kro, Resi, Granada samt i Jomfruburet. Spillede i starten Cliff Richard & Shadows-inspireret musik (således kom Krab-benhøft i finalen i en Cliff Richard-konkurrence i 62), men ændrede som et af de første danske orkestre stil påvirket af de nye Liverpool-strømninger.

I 1963 erstattedes Qvotrup og Hansen af Torben Orla Weinholt Sardorf (født 22. November 1942) (dm) Bjarne Hørup Hørman de la Motte (født 10. april 1943) (el-b) (begge tidligere Cliffters). Plade-debuterede i sommeren 1963 med Beatles-kompositionen I Saw Her Standing There. Turnerede i 1963-64 meget i Finland med stor succes og udsendte her bl.a.

Let's go, som aldrig blev udsendt i Danmark. De var opvarmningsband for Beatles i K.B. Hallen, den 4. juni 1964.

Hitmakers gik på umiddelbart før hovednavnet og blev klappet ind til et ekstranummer. De valgte Little Richards Long tall Sally, uafvidende at Beatles nettop havde indspillet den og planlagde at spille den. På grund af Hitmakers' succes sprang de over den ved første koncert, men gav så nummeret ved den anden koncert efter at have aftalt, at Hitmakers ikke spillede sangen! Trods masser af job, bl.a. som husorkester i Jomfruburet i København, måtte Hitmakers dog vente med et egentligt dansk gennembrud til Stop the Music, december 65, som lanceredes i TV's »Klar i Studiet«.

Havde i 1966 stor succes med parodipladen Træd an ved makronerne. Gruppen var i november 1966 på kort turne i England, hvor de indspillede (15). I sommeren 1967 lagde Hitmakers stilen om til en blødere flower-power-inspireret pop. Udvidedes i efteråret 1967 med Mogens »Django« Petersen (lead-g) (ex-The Cliffters), og gruppen ændrede navn til The Floor. Trods to singler og den meget ambitiøse 1'st Floor-LP (21), som havde været en af de dyreste danske rockproduktioner til dato, så lykkedes det ikke gruppen at bibeholde den tidligere popularitet.

Steen Bergstrøm forlod Floor i slutningen af 1967, og (19) indspilledes som kvartet. Floor opløstes i sommeren 1968. Krabbenhøft havde sideløbende med Hitmakers indspillet en single med Nalle (se denne) i 1967. Hitmakers var ubetinget blandt pigtråds-epokens topgrupper, og spillede udover i Danmark også i Tyskland, Finland og Sverige.

Optrådte flere gange i TV. Sardorf fortsatte med Sir Henry, og Krabbenhøft indspillede i 1969 en single, og forsøgte nostalgisk comeback i 1975 med 2 plader, hvor bl.a. Mogens Petersen medvirkede og Pete Quaife (ex-The Kinks) havde tegnet coveret. Hitmakers var gendannet for en enkelt aften ved rockspillestedet »Alexandra«'s åbning 13.11.83, og de medvirkede i 1994 live i tv-programserien Hit, hærg & hentehår.

Ved denne lejlighed var truppen udvidet med Rudolph Hansen (lead-g). Krabbenhøft gik siden over i restaurationsbranchen, blev tjener og er i dag restauratør i Café Lindevang på Frederiksberg. 'Django' gled over i bag-landet som producer, studiemusiker og musikpædagog, men har også udgivet en håndfuld LP'er, fortrinsvis med instrumental guitarmusik uden egentlig rockrelevans, og døde i 1991. Steen Bergstrøm har siden drevet planteskole.

Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found