Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
The Crybabies - JPop.com
Artist info
The Crybabies

The Crybabies

The Crybabies


A The Crybabies zenekar 2006 nyarán alakult Pécsett, egy Steelage nevü metálfeldolgozásokat és pár saját számot játszó gimis bandából, amikor is az érettségi idoszak kellos közepén egy nyögvenyelos próba után a négy hangszeres hirtelen felindulásból menesztette az énekesét. A srácok örültek, hogy lezártak egy befulladt korszakot, de ugyanakkor nagyot nyeltek, mikor belegondoltak, hogy ezután hogy fognak boldogulni torok nélkül. Read more on Last.fm
A The Crybabies zenekar 2006 nyarán alakult Pécsett, egy Steelage nevü metálfeldolgozásokat és pár saját számot játszó gimis bandából, amikor is az érettségi idoszak kellos közepén egy nyögvenyelos próba után a négy hangszeres hirtelen felindulásból menesztette az énekesét. A srácok örültek, hogy lezártak egy befulladt korszakot, de ugyanakkor nagyot nyeltek, mikor belegondoltak, hogy ezután hogy fognak boldogulni torok nélkül. Nem akartak szétszóródni, szerettek együtt zenélni, a legjobb barátok voltak, és rengeteg elképzelésük volt a jövöre nézve. A két kajla gitáros srác merészen bevállalta a frontember szerepét, az ezt követö idöszakban erre a koncepcióra alapozva írták a számokat.

Elég komolyan gondolták: még azon a nyáron készítettek egy demót, megjártak két nemzetközi, és egy hazai zenei tábort, augusztusban pedig már megvolt az elsö koncert is az új felállással, az új néven. Hát így indult a történet. A 2007-es évben aztán ismét sok minden történt: koncertek mindenfelé, tehetségkutatók, Bukkake EP. A sok fellépésnek köszönhetöen a zenekar már egész rutinossá vált, a sok zenetáboros tapasztalat pedig abban kristályosodott ki, hogy az új kislemez már abszolút külsö segítség nélkül készült, néhány sáv kivételével(dob és ének, amihez szükség volt stúdióra) az egész anyagot maguk vették fel, keverték és masterelték otthon.

2007-ben öt tehetségkutatón indult a zenekar, amelyek mindegyikén dobogós helyezéssel díjazták a produkciót. A legjobb eredményt az októberi Peron Music hozta, ahol a srácok az elsö díjat vitték el. Novemberben aztán Andris, az akkori basszusgitáros bejelentette, kiszáll a zenekarból. Az utódot nem kellett sokáig keresgélni, mivel Soltész Peti, aki mindig is a zenekar holdudvarához tartozott, és jó barátjuk volt, ráadásul tehetséges is, kapásból felajánlotta hogy megmenti a zenekart.

Peti addig a Burn baby-ben gitározott, azonnal vett egy basszusgitárt, megtanulta a számokat és minden rendben volt. Azaz csak látszólag, mivel 2008 januárjában Álmos, a másik énekes-gitáros-frontember úgy döntött, hogy ö is kiszáll és Andrissal egy újabb zenekart alapít. A trióra apadt The Crybabies benevezett a Pécsi Egyetemi Napok tehetségkutatójára, aminek fináléjában végül április 19.-én az ezüstérmet nyerték el. Ez bíztatást és lendületet adott Barninak, Matyinak és Petinek, hogy még hárman is müködik a dolog.

A folyamatos kitartó meló után a zenekar 2008 októberében hatalmas elismerésben részesült: megnyerték az elso Budapest Underground tehetségkutatót, ahova több mint 200 zenekar jelentkezett, és a 20 legjobb közül lettek elsok. Ennek eredményeképp a zenekar stúdiólehetőséget kapott a budapesti ArtistFactory-ben, majd az Atomvillanás című számra leforgathatták életük első videoklipjét. A dalt hamarosan műsorára tűzi a Radio Café 98.6, és még ki tudja, mi minden fog történni. Közben folyamatosan számokat írnak, és fejlodni akarnak.

Az pedig, ha a közönség értékeli is amit csinálnak, plusz öröm és inspiráció számukra. Itt tartanak most. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found