Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
The Butterflies - JPop.com
Artist info
The Butterflies

The Butterflies

The Butterflies


The Butterflies zijn een Amersfoorts duo, bestaande uit de broers Luc en Godert van Colmjon. Ze zijn vooral bekend van de hits 'Dixieland' en 'Willem, Word Wakker'. Biografie The Butterflies breken in augustus 1956 door met het nummer 'Dixieland', een Nederlandse bewerking van 'Muskrat Ramble' van Louis Armstrong & His Hot Five. Godert van Colmjon en Luc van Colmjon zijn dan respectievelijk 12 en 17 jaar oud. Omdat Godert een stuk kleiner is dan Luc, staat hij bij optredens vaak op een kistje. Read more on Last.fm
The Butterflies zijn een Amersfoorts duo, bestaande uit de broers Luc en Godert van Colmjon. Ze zijn vooral bekend van de hits 'Dixieland' en 'Willem, Word Wakker'. Biografie The Butterflies breken in augustus 1956 door met het nummer 'Dixieland', een Nederlandse bewerking van 'Muskrat Ramble' van Louis Armstrong & His Hot Five. Godert van Colmjon en Luc van Colmjon zijn dan respectievelijk 12 en 17 jaar oud. Omdat Godert een stuk kleiner is dan Luc, staat hij bij optredens vaak op een kistje.

De naam The Butterflies is vermoedelijk gekozen omdat ze vaak een vlinderstrikje dragen. 'Dixieland' komt destijds tot de tweede plaats in de hitparade. De singles die daarna worden uitgebracht weten dit succes niet te evenaren. Het duurt zelfs tot 1958 tot The Butterflies weer een hit hebben.

Het nummer 'Willem, Word Wakker', dat als 'Wake Up Little Susie' eerder dat jaar een grote hit zijn geweest voor The Everly Brothers, bereikt de zevende plaats in de hitlijst. Door zijn succes in The Butterflies, krijgt de destijds 15-jarige Godert enkele rolletjes in televisieseries aangeboden. Zo speelt hij Carli in 'Pipo De Clown', Odo in 'De Pruikenmaker' en de prins en Joris Willemsz in 'De Schat Van Laurens Coster'. Daarnaast neemt hij in 1960 met acteur Jan Lemaire sr. het nummer 'De Zuiderzeeballade' op, dat pas in 1962 een hit wordt.

Dat nummer wordt echter succesvoller in de versie van Sylvain Poons en Oetze Verschoor. Aanvankelijk zingt Godert het met Sylvain Poons voor de radio, maar omdat zij bij verschillende platenmaatschappijen zitten, nemen ze afzonderlijk van elkaar, met een andere partner, een eigen versie op. In 1961 keren The Butterflies weer terug in de hitlijst. Met het nummer 'Van 1, 2, 3' staan ze vier weken op de laatste plaats in de Top 20. Later dat jaar scoren ze een #2-hit met hun versie van 'Brigitte Bardot'.

Dit succes is echter te danken aan de andere versies die er datzelfde jaar van genoteerd staan, zoals de originele versie van de Braziliaanse zanger Jorge Veiga en de vertaling van het Indisch jongensduo De Emeralds. Na dit nummer brengen The Butterflies nog drie singles uit, 'Ik Loop Er Al De Hele Week Mee', 'De Geschiedenis-Twist' en 'Zeven Dagen Zwaar', maar ze blijven onopgemerkt. In 1963 verdwijnen ze uit de publiciteit. Op 24-jarige leeftijd probeert Godert van Colmjon nog een comeback te maken met de single 'Spring Lives On The Border', maar dit levert geen succes op. Later wordt Godert actief als journalist en kunst- en literatuurcriticus. Op zondag 11 januari 2009 overlijdt Godert van Colmjon op 65-jarige leeftijd.

Hij heeft de laatste jaren van zijn leven in Heerlen gewoond. Bezetting Luc van Colmjon Godert van Colmjon Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found