Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
The Bet - JPop.com
Artist info
The Bet

The Bet

The Bet


The Bet was een Belgische popgroep uit begin jaren tachtig. De band bestond uit zanger en songschrijver Mark Vanhie, gitarist Rik Aerts, bassist Gerd Keppens en Guido Van Milleghem (drums). In 1981 had The Bet in België een bescheiden hit te pakken met “Don't Talk to the Liar”. Datzelfde jaar brachten ze hun debuutalbum uit, “Facing Fate” (EMI), dat relatief goed ontvangen werd. De plaat werd opgenomen in het Engelse Strawberry Studios in een productie van Martin Lawrence Read more on Last.fm
The Bet was een Belgische popgroep uit begin jaren tachtig. De band bestond uit zanger en songschrijver Mark Vanhie, gitarist Rik Aerts, bassist Gerd Keppens en Guido Van Milleghem (drums). In 1981 had The Bet in België een bescheiden hit te pakken met “Don't Talk to the Liar”. Datzelfde jaar brachten ze hun debuutalbum uit, “Facing Fate” (EMI), dat relatief goed ontvangen werd. De plaat werd opgenomen in het Engelse Strawberry Studios in een productie van Martin Lawrence, de geluidstechnicus van onder meer 10cc en Barclay James Harvest. Een tweede album “Second Arrow” (EMI) verscheen in 1983.

Het album werd opgenomen met een nieuwe bassist, Wilfried Van Dijck, in de ICP-studios in Brussel. De singles “Roll On” en "Sometimes" bewijzen dat het opnieuw een plaat is ‘vol subtiele pop met ingrediënten van rock en westcoast, af en toe gekruid met een beetje funk’, zoals OOR's Pop Encyclopedie het album destijds omschreef. Het verdiende succes bleef echter uit waarop The Bet het voor bekeken hield. In het midden van de jaren negentig maakte The Bet naast andere Belpop-bands als Red Zebra en Toy een weinig succesvolle comeback met de release van “Wysiwyg” (Alora, 1994). Frontman Marc Vanhie stortte zich op het produceren van andermans werk. Zo schreef en produceerde hij de single "True Love Is Tough" voor zangeres Sarah.

Ook werkte hij, samen met Beverly Jo Scott, zeer actief mee aan de come-back van Paul Michiels (Soulsister) op diens laatste album. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found