Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Terra slaves - JPop.com
Artist info
Terra slaves

Terra slaves

Terra slaves


Bend Terra Slaves idejno postoji još od kraja 90-ih godina, kada su osnivači grupe odlučili ostvariti ideju stapanja tradicionalnog etno zvuka Hercegovine sa alternativnom glazbom. Mnoge pjesme koje su tada nastale bend izvodi i danas, a njihova je glazba inspirirana kulturnom ostavštinom, hercegovačkim podnebljem, narodnom predajom i pripovjetkama, protkana tekstovima koji kritički gledaju sadašnjost kroz oči prošlosti i prožeta zvucima prošlosti. Read more on Last.fm
Bend Terra Slaves idejno postoji još od kraja 90-ih godina, kada su osnivači grupe odlučili ostvariti ideju stapanja tradicionalnog etno zvuka Hercegovine sa alternativnom glazbom. Mnoge pjesme koje su tada nastale bend izvodi i danas, a njihova je glazba inspirirana kulturnom ostavštinom, hercegovačkim podnebljem, narodnom predajom i pripovjetkama, protkana tekstovima koji kritički gledaju sadašnjost kroz oči prošlosti i prožeta zvucima prošlosti. Bend je aktivno počeo raditi glazbu 2008. godine, a 2009. godine dovršava prve demo snimke. Zatim snimaju pjesme "Čija li je" i "Dedo" u Imotskom 2011.

godine u sklopu projekta suradnje s udrugom mladih iz tog grada. Nakon brojnih promjena postave, kroz suradnju sa Udrugom Mladih Čapljine "MAČ" grupa se proširuje u cilju postizanja cjelovitog i kompleksnijeg zvuka što uključuje dodatne muške i ženske vokale i klavijature, te se napokon do kraja formira početkom 2013. godine, kada snima i dva nova singla: "Hercegovina" i "Pitali mene momci". Članovi benda su: Mate Bevanda: vokal/gitara Jure Jurković: vokal Marija Bukovac: vokal Josip Paradžik: gitara Ivan Bukovac: klavijature/vokal Dragana Bukovac: bas gitara Mario Brkić: bubnjevi/perkusije Terra Slaves danas djeluje na relaciji Ljubuški-Čitluk-Čapljina i nastavlja aktivno tragati za novim i unikatnim zvukom surađujući s mladim glazbenicima i producentima s ovog područja. "Prije mnogo godina, točnije 1993. sreli su se Mate i Jure.

Da zvuči kao kakva bajka. S razlogom, jako je bajkovito jer su primjetili da se znaju već vijekovima unatrag. Imali su u planu promijeniti... Ne nešto, ne nekoga.

Jednostavno promijeniti... Počevši od sebe. Priča počinje formiranjem benda po imenu Terra Slaves. Čudno je reći bend kad se misli na Terra Slaves.

To je više kao jedan pokret, sila, bezprostorno postojanje. Svi smo mi i vi na neki način dio Terre Slaves. Osjećaj slobode, em umne, em tjelesne. Osjećaj mira duševnog.

Osjećaj topline, čistine duha i besprijekorne istine. Sve su to obilježja koja nosi Terra Slaves u sebi. Bend koji je nazvan po već navedenom nazivu Terra Slaves je počeo da djeluje. Nisu tražili nešto novo.

Probudili su staro. Jako staro! Oformitelji benda su Mate i Jure koji vuku sa sobom korijene stihova napjeva ili pjesama, kako hoćete, ovog benda. Kroz mnogo faza bend je mijenjao članove sve do današnje postave koja se spojila prvim dodirom u jedinstvenu cjelinu. Band nastavlja buditi zvukove davnina i podijelit će ih s vama..." Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 12 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found