Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Termiti - JPop.com
Artist info
Termiti

Termiti

Termiti


Jedna od prvih domacih punk grupa nastala je 1978. godine u rijeckom predgradju Turnic. Originalnu postavu cinili su pjevac Predrag Kraljevic Kralj, gitarista Robert Ticic Tica, Basista Damir Plecic, bubnjar Davor Horvat i klavijaturista Kreso Kastelan. Prvi koncert imali su 23. oktobra 1978. godine u rijeckom klubu Modra. Medjutim, poslije jedng nastupa na kome se Kralj sekao ziletom, deo clanova napusta grupu. Novi clanovi postaju basista Damir Martinovic Mrle (ex Beta Centaury) Read more on Last.fm
Jedna od prvih domacih punk grupa nastala je 1978. godine u rijeckom predgradju Turnic. Originalnu postavu cinili su pjevac Predrag Kraljevic Kralj, gitarista Robert Ticic Tica, Basista Damir Plecic, bubnjar Davor Horvat i klavijaturista Kreso Kastelan. Prvi koncert imali su 23.

oktobra 1978. godine u rijeckom klubu Modra. Medjutim, poslije jedng nastupa na kome se Kralj sekao ziletom, deo clanova napusta grupu. Novi clanovi postaju basista Damir Martinovic Mrle (ex Beta Centaury), bubnjar Berislav Dumencic i klavijaturista Josip Krosnjak (ex Beta Centaury).

U razlicitim kombinacijama u grupi su klavijature svirali Emil Zauhar, kasnije u grupi Kaos i Davor Tolja (ex Vrijeme i zemlja a kasnije osnivac Denis & Denis). Tokom rada Termiti nusi snimili nijednu plosu, ali su pjesme "Vjeran Pas", "Mama, s razlogom brines" i "Vremenska prognoza" uvrscene na kompilaciji "Novi punk val 78-80" (ZKP RTV 1980.) Svoj Beskompromisni punk izraz prvi put su ozbiljnije medijski potvrdili nasupom u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner kada su se skidali, bacali perje i na binu iznosili WC solju. Posle tog prilicno sokantnog koncerta, bili su predgrua sastavu Buldozer na njihovim nastupima u Sloveniji tokom 1980. i 1981. godine. Poslednju svirku odrzali su u Plavoj sali Dvorane mladosti 1982.

godine. Damir Martinovic je oformio sastav Strukturne ptice, potom Let 2 u kojem je bubnjeve svirao Berislav Dumencic, a zatim je grupa prerasla u Let 3. Na svoj drugi album "El Desperado" uvrsili su obradu pjesme "Vjeran pas" koja je inace njihov koncertni favorit, kao sto su i atraktivnim scenskim nastupima nastavili liniju Termita. Josip Krosnjak je svirao sa grupom Fit (koja je takodje u jednom periodu izvodila obradu "Vjeran pas"), a potom u obnovljenoj grupi Beta Centaury koja je radila pod imenom Beta.

Robert Ticic je postao clan grupe Paraf, a dve godine po raspadu Termita je preminuo. Predrag Krljevic je u vise navrata pokusavao da se vrati na scenu, ucestvovao je u projektima "Zvuk za zrak" i Ri Band Aid. Polovinom 1996. godine objavljen je CD "Lp plosa Vjeran pas" na kome se nalazi semanaest njihovih originalnih studijskih snimaka iz prve faze, uz zive snimke sa nastupa u Puli avgusta 1979. godine i rijeci novembra 1981.

godine. Posvcetu Termitima uradila je 1992. godine grupa Zvoncekova biljeznica iz Arandjelovca, obradivsi na svojoj kaseti "Inzinjeti ljudskih dusa" pjesmu "Vjeran pas". -Ilustrovana YU Rock Enciklopedija 1960-1997 (Petar Janjatovic)- Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found