Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Tapio Heinonen - JPop.com
Artist info
Tapio Heinonen

Tapio Heinonen

Tapio Heinonen


Tapio Rafael Heinonen (s. 29. joulukuuta 1941 Porvoo – k. 6. tammikuuta 1985 Porvoo) oli suomalainen kevyen musiikin laulaja, säveltäjä ja sanoittaja. Tapio Heinonen esiintyi jo opiskeluaikoinaan pienimuotoisesti kitaransa säestyksellä. Esityksiä tallennettiin kelanauhoille ja joku näistä nauhoituksista päätyi levy-yhtiö Discophonin tuottajan Johan "Mosse" Vikstedtin käsiin. Samettiääninen laulaja herätti heti kiinnostusta, ja vuonna 1968 ilmestyi hänen ensi singlensä Palanen maata / Odotan hyräilen. Read more on Last.fm
Tapio Rafael Heinonen (s. 29. joulukuuta 1941 Porvoo – k. 6.

tammikuuta 1985 Porvoo) oli suomalainen kevyen musiikin laulaja, säveltäjä ja sanoittaja. Tapio Heinonen esiintyi jo opiskeluaikoinaan pienimuotoisesti kitaransa säestyksellä. Esityksiä tallennettiin kelanauhoille ja joku näistä nauhoituksista päätyi levy-yhtiö Discophonin tuottajan Johan "Mosse" Vikstedtin käsiin. Samettiääninen laulaja herätti heti kiinnostusta, ja vuonna 1968 ilmestyi hänen ensi singlensä Palanen maata / Odotan hyräilen. Ensimmäinen levytys ei vielä menestynyt kummemmin, mutta laulaja huomattiin ja hän esiintyi usein television ja ravintoloiden show-ohjelmissa. Elokuussa 1969 ilmestynyt single Julian Grimau nosti Heinosen myyntilistojen kärkeen ja ensimmäinen albumi Julian Grimau ilmestyi 1970. Ammatillisesti Heinosen kulta-aikaa oli 1970-luku, jolloin hän esiintyi myös ulkomailla.

Heinonen osallistui mm. Tokion laulufestivaaleihin, Puolassa Sopotin interviisuihin ja Bulgariassa Kultaisen Orfeuksen laulukilpailuihin sekä Itä-Saksassa Rostockin Itämeren viikkoihin. Lisäksi Heinonen kiersi esiintymässä myös Englannissa, Australiassa ja Yhdysvalloissa. Vuonna 1976 hän osallistui Grand Prix de la Chansoniin Pariisiissa.

Syksyn Sävel -kilpailuun laulaja osallistui vuonna 1971 omalla sävellyksellään En kadu mitään. Tapio Heinosen ohjelmisto koostui enimmäkseen laulelmista. Tunnettuja laulelmalevytyksiä ovat mm. Eilen kun mä tiennyt en, Samanlainen onni ja Kuolleet lehdet. Vuonna 1972 ilmestyi myös albumi Oottakos kuullu, joka sisälsi jazzahtavia kansanlauluja.

Näistä kansanlaululevytyksistä tunnettuja ovat Aamulla varhain, Hyvää hyvää iltaa, Läksin minä kesäyönä käymään, Tuoll on mun kultani ja Yksi ruusu on kasvanut laaksossa. Heinonen julkaisi myös englanninkielisen (1971) ja ruotsinkielisen albumin (1972). Levyillä oli osittain samoja sävellyksiä kuin suomenkielisilläkin albumeilla. Sairaudet, mm. Menieren tauti vaikeuttivat Heinosen uran etenemistä ja hän joutui vetäytymään esiintymislavoilta pois 1970-luvun puolivälissä.

Laulaja teki vielä paluun vuonna 1980 levyttämällä pitkäsoiton Vain tavallinen mies, joka sisälsi hitiksi nousseen laulelman Vain kaksi nauhaa (Vastatuuleen-televisiosarjan tunnusmelodia). Laulaja menehtyi aivokalvontulehdukseen 43-vuotiaana loppiaisena vuonna 1985. ++ Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found