Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Sjaak Bral - JPop.com
Artist info
Sjaak Bral

Sjaak Bral

Sjaak Bral


Troubadour "Ik ben begonnen als gitarist in het bandje Groen en rond. We speelden Nederlandstalige nummers. Daar zat al Haags in. Na een aantal bandjes bleef ik in mijn eentje over. Ik richtte een nieuwe band op, Konsalik Romance, naar een veelgelezen schrijver van pulpromannetjes. Die bestond alleen uit mezelf, met een gitaar en een ritmebox. Heel erg punky, Engelstalig." Begin jaren negentig begint hij zich Sjaak Bral te noemen en gaat hij de boer op als Haagstalige 'troubadour'. Read more on Last.fm
Troubadour "Ik ben begonnen als gitarist in het bandje Groen en rond. We speelden Nederlandstalige nummers. Daar zat al Haags in. Na een aantal bandjes bleef ik in mijn eentje over.

Ik richtte een nieuwe band op, Konsalik Romance, naar een veelgelezen schrijver van pulpromannetjes. Die bestond alleen uit mezelf, met een gitaar en een ritmebox. Heel erg punky, Engelstalig." Begin jaren negentig begint hij zich Sjaak Bral te noemen en gaat hij de boer op als Haagstalige 'troubadour'. "Dat was in feite rammen op de gitaar, en de meest heftige teksten zingen.

Nummers als het homo-erotische Ik rand je aan (op 't Malieveld) en Hé hé kankerbak. Ik stond in zaaltjes en allerlei boerenschuren. Maakte van die undergroundpunk. Daarna ben ik de cabarethoek ingerold.

De mensen vonden mijn gelul tussen de liedjes door leuker dan de liedjes zelf. Ik hing mijn gitaar aan de wilgen en ben daarna in het stand-up comedy circuit terecht gekomen." Alle 13 Haags In 2001 verschijnt onder de vleugels van Sjaak Bral met medewerking van alles en iedereen uit de Hofstad die maar een beetje landelijke bekendheid geniet de verzamel-cd Alle 13 Haags. "Dat project heb ik opgezet omdat ik het leuk vond Haagse liedjes te maken. Bij Radio West stond alleen ouwe meuk in de computer.

Ik dacht: dan gaan we nieuwe liedjes maken, plus een nieuwe versie van O, o, Den Haag." Het album wordt geproduceerd door Cat Music, dat tevens voor de begeleidende muziek zorgt. Sjaak Bral vormt de rode draad. De cd opent met zijn lied Kauneginnenach (De Hâhtrus-mix), maar de levensechte livegeluiden van het publiek zijn gefabriceerd in de studio. Woohoo, 't is weer koninginnenach/ Woohoo, ik ga uit mijn plaat.

Die Nach komen Bral c.s. wel door, met ‘een pilsje in de Ruiter en een borrel in de Vink'. Het nummer is nog steeds het enige echte lijflied van de Koninginnenach-bezoeker en schalt ieder jaar uit vele kroegen op 29 april. Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found