Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Sjaak - JPop.com
Artist info
Sjaak

Sjaak

Sjaak


Sjaak (Amsterdam, 24 september 1985) is een Nederlandse rapper van Marokkaanse afkomst uit de wijk Amsterdam-Oost. In het ondergrondse rapcircuit staat hij bekend om zijn aansprekende rap-stijl en gewelddadige teksten. Hij werd onder een groter publiek bekend toen hij in 2007 een bijdrage leverde op het nummer "Ik heb schijt" van Appa. Met dank aan DJ Shorty bracht Sjaak in 2007 de 1 Mans' Mixtape uit. Hij staat momenteel onder contract bij SPEC Entertainment. Read more on Last.fm
Sjaak (Amsterdam, 24 september 1985) is een Nederlandse rapper van Marokkaanse afkomst uit de wijk Amsterdam-Oost. In het ondergrondse rapcircuit staat hij bekend om zijn aansprekende rap-stijl en gewelddadige teksten. Hij werd onder een groter publiek bekend toen hij in 2007 een bijdrage leverde op het nummer "Ik heb schijt" van Appa. Met dank aan DJ Shorty bracht Sjaak in 2007 de 1 Mans' Mixtape uit.

Hij staat momenteel onder contract bij SPEC Entertainment. Op jonge leeftijd begint Sjaak onder invloed van de muziekstromingen gangstarap en raggamuffin als hobby zelf met rappen. Hij kwam regelmatig in het buurthuis bij hem in de wijk, waar een geluidsstudio stond. Daar begon hij met schrijven en opnemen van muziek. Hij ontwikkelde een eigen flow en rapstijl, waarmee hij al gauw naam begon te krijgen in het ondergrondse rapcircuit.

Sjaak heeft inmiddels al met diverse bekende artiesten samengewerkt, waaronder: Negativ, Appa, Partysquad, Nino, Naffer, Kempi en zijn buurtgenoten Yes-R en Ali B. Bij het grote publiek brak hij door in de zomer van 2007 met de bijdrage op het nummer "Ik heb schijt" van Appa. In dit nummer gaven de rappers kritiek op de overheid en hun aanpak in de achterstandswijken. In de bijbehorende videoclip werd extra kracht achter de teksten gezet door beelden uit te zenden waarin jongeren met Palestijnse sjaals in Amsterdam met wapens te zien zijn. De clip trok de aandacht van de nationale media en werd relatief vaak bekeken op internet.

In oktober leverde Sjaak een bijdrage op het album van Yes-R met het nummer "Dubbel O". Zijn bijdrage werd positief ontvangen in het rapcircuit. In november 2007 heeft Sjaak een platencontract getekend met SPEC Entertainment, het platenlabel van Ali B. Onder dit label zal hij zijn debuutalbum uitbrengen.

Om dit te vieren doken de artiesten van SPEC de studio in en maakten het nummer "Shit is gruwelijk" voor hun luisteraars. Sjaak kent vooral in 2008 een hoge productiviteit (1 mixtape en 13 losse singles). Hij maakte bijvoorbeeld samen met Ali B maakte Sjaak een clip in Marokko voor 'Niks te maken'. Niet lang daarna komt de Single "Whoop Whoop" uit, samen met DiceCream, The Partysquad, Reverse en Darryl.

In September 2008 Brengt Sjaak de Single "Baas" met Ali B uit. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found