Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Shin-ei - JPop.com
Artist info
Shin-ei

Shin-ei

Shin-ei


Shin-ei je punk-rock bend iz Podgorice, koji je 2007. godine osnovala bubnjarka benda Aleksandra Prelević. Prvu postavu benda su činili školski drugovi sa najrazličitijim ambicijama, ali im je jedno bilo zajedničko: da pobjegnu od monotone svakodnevnice. Uz druženje na probama preko ljeta, slušanje dobrih koncerata preko jutjuba i biranje pjesama za obraditi, tadašnja postava je u svoj krug unijela najšarenije muzičke uticaje, od kojih je vrijeme iskristalisalo današnje temelje inspiracije benda. Read more on Last.fm
Shin-ei je punk-rock bend iz Podgorice, koji je 2007. godine osnovala bubnjarka benda Aleksandra Prelević. Prvu postavu benda su činili školski drugovi sa najrazličitijim ambicijama, ali im je jedno bilo zajedničko: da pobjegnu od monotone svakodnevnice. Uz druženje na probama preko ljeta, slušanje dobrih koncerata preko jutjuba i biranje pjesama za obraditi, tadašnja postava je u svoj krug unijela najšarenije muzičke uticaje, od kojih je vrijeme iskristalisalo današnje temelje inspiracije benda.

Muzičku sliku Shin-ei-a danas karakterišu hipnotični punk ritmovi, neodoljivo melodični rifovi i na jedinstven način harizmatičan i nježno energičan vokal. Od prve postave, danas je u bendu ostala samo Aleksandra (bubanj), a ostali članovi su: Andreja Rondović (vokal od 2008.), Boris Bošković (gitara od 2009.) Stefan M. Jovanović (bas gitara od avgusta 2011.) i Stefan S. Jovanović (gitara od juna 2012.). Nakon prvog perioda pasivnog postojanja, bend je za relativno kratak period uspio da ostvari brz napredak i pridobije podršku domaće publike i ostalih iskusnijih lokalnih bendova.

Prva, dan-danas najdraža, svirka benda desila se jednog hladnog februara, petka 13-og 2009. godine, sa kultnim podgoričkim bendom Qtera. Prepoznavši potencijal u idejama ovih mladih ljudi, momci iz Qtere i Open Sound organizacije su im, za razliku od mnogih u to doba, dali bezrezevnu podršku i vjetar u leđa koji ih je još više pogurao da nastave da spajaju svoju energiju, ljubav i intelekt u kreiranju autorskih pjesama, neopterećeni žanrovskim ograničenjima i inspirisani modernim rokenrol tokovima. Kako je bend dalje razvijao svoj zvuk i tehnički se unapređivao, dobio se neuobičajen miks različitih pravaca i ideja koji se u autorskom djelu benda najbolje ogleda u smjelom poigravanju sa raznim muzičkim formama kao što se dijete igra s kockicama.

Tako je stvoreno jedanaest pjesama u kojima se prožimaju pop, punk, grunge, post-rock i noise elementi; ispresijecani često impresionističkim tekstovima, jednostavnim ali ispunjenim simbolikom pogodnom za tumačenje na više nivoa, spremajući tako svoj prvi album. Naziv Shin-ei potiče od proizvođača kultne gitarske efekt-pedale proslavljene od strane Jimi Hendrixa, koju je bend koristio u svojoj prvoj postavi. Kreativno jezgro benda u muzičkom smislu čine Boris i Aleksandra, koji su inspirisani kultnim imenima poput Led Zeppelin, Sex Pistols, Dinosaur Jr, Yeah Yeah Yeahs, Nirvana, Alice In Chains, Majke... Tekstove uglavnom piše Andreja, uz podršku ostatka benda.

Pjesme uz nezaobilazan sarkazam pričaju priču o mladalačkom buntu, o društvenim iluzijama o slobodi i lažnoj sreći, pritom ni u jednom trenutku ne odustajući od gotovo naivnog optimizma. Nezaobilazni motiv ljubavi se takođe može naći u pjesmama ovog benda, ali na sasvim autentičan način ugrađen i obrađen, nenametljivo i spontano, paradoksalno – sa mjerom, a opet sa nebom kao jedinim limitom, što bi rekao Hendrix. Bend je svoje sviračko iskustvo, usviranost i navježbanost stekao dijeleći binu (mada često nije ni bilo bine) kako sa domaćim tako i sa inostranim bendovima među kojima su: Handsome Furs, Zoster, Darkwood Dub, Atheist Rap, Autogeni Trening, Qtera, Kanda Kodža i Nebojša, Autumn for Free, Kuriri, Letu Štuke, Hesus Attor, DST. Kvalitet dosadašnjeg rada benda potvrđuje ulazak u top 10 na takmičenju „Borba Bendova“ televizije Vijesti, i nagrada za najperspektivniji mladi crnogorski bend izglasana na najposjećenijem crnogorskom forumu, koja je bendu obezbijedila snimanje prvog singla „Ludi Rajd“ u studiju Duende u Herceg-Novom. Takođe, poznati crnogorski muzičar Rambo Amadeus našao je za shodno da svojoj publici skrene pažnju na ovaj mladi sastav preko svoje web prezentacije, dok su ih u medijima okarakterisali kao tinejdž atrakciju sa pank stavom, pop melodičnošću i alternativnim pristupom u kreiranju pjesama.

Bend je tokom 2011. godine snimio svoj prvi studijski album pod nazivom „Oprostite što nam je dobro“ u studiju „Deaf Circuit“ u Tivtu. Naziv albuma "Oprostite što nam je dobro" oslikava njihov stav koji vuku iz punk rock nasljeđa, alergičnost na kojekakve klanovske i žanrovske podjele, hejtovanje kao i prazne pohvale raznih samozvanih "spasioca rokenrola", želeći samo širenje ljubavi i pozitivne energije među sobom i ljudima koji su spremni da na zdrav način slušaju i prihvate muziku, bez kategorizacija i predrasuda. Bend očekuje da njihov prvijenac neće ostati nezapažen na domaćoj alternativnoj sceni i u okruženju, kao i da će im otvoriti vrata za dalji napredak i ostvarenje njihovih ozbiljnih muzičkih ambicija. Do sad su snimljena dva spota, za pjesme „Ludi Rajd“ i „Antropofobija“ koji su dobili pozitivne kritike.

Radi se o dva sasvim različita pristupa dvijema isto tako potpuno različitim pjesmama, slow motion-u u Ludom rajdu, sa jedne, i agresivnom i energičnom prikazu Antropofobije, sa druge strane. Spotovi se mogu naći na jutjubu, a bend radi na trećem spotu, koji će prema nadanju benda biti još bolji od prethodna dva. Album prvijenac "Oprostite što nam je dobro" je oficijelno izašao 29. juna 2012.

godine kao fizičko izdanje koje se može naručiti preko sajta benda www.shin-ei.me gdje je, takođe, dostupan kao free download. www.myspace.com/shineipg http://www.facebook.com/home.php?sk=group_41524739494&ref=ts Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 11 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found