Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Semsa Suljakovic - JPop.com
Artist info
Semsa Suljakovic

Semsa Suljakovic

Semsa Suljakovic


Šemsa Suljaković je rodjena davne 1879. u Klizavoj Bari, nedaleko od Masnog Brda. Kao mala, volela je da žvaće korenje i pije sok od brusnice. Njenog starog je to mnogo nerviralo, te je odlučio da je pošalje u obližnje mesto, Banatski Čvor, da se tamo školuje. Prvi učitelj joj je bio stari i iskusni emotivni tubrokorovac, Jabukodonosor. Njegove upale blistave oči su je inspirisale da napiše svoju prvu pesmu "Očiju tvojih da nije". Mala Šemsa je mnogo volela svog učitelja: on joj je bio kao otac. Read more on Last.fm
Šemsa Suljaković je rodjena davne 1879. u Klizavoj Bari, nedaleko od Masnog Brda. Kao mala, volela je da žvaće korenje i pije sok od brusnice. Njenog starog je to mnogo nerviralo, te je odlučio da je pošalje u obližnje mesto, Banatski Čvor, da se tamo školuje.

Prvi učitelj joj je bio stari i iskusni emotivni tubrokorovac, Jabukodonosor. Njegove upale blistave oči su je inspirisale da napiše svoju prvu pesmu "Očiju tvojih da nije". Mala Šemsa je mnogo volela svog učitelja: on joj je bio kao otac. Medjutim, zavladala je epidemija jedne smrtonosne bolesti - govedjih boginja.

Igrom slučajeva, Šemsa se nije zarazila, ali je zato Jabukodonosor teško oboleo. Šemsa ga je brižno čuvala i pazila: svaki dan mu je spravljala punjene zečeve po receptu drevnih Parapodulosa. Ali uzalud. Stari Jabukodonosor je iznenada izdahnuo.

Na Šemsu je to ostavilo neizbrisiv trag, i inspiraciju za njene buduće pesme. Sa svojih 19 godina izdala je svoj prvi album, pod nazivom "Otišla je ljubav iz naseg frižidera". Prvi singl i ultra mega hit nazvala je "Nema ker za šta da me ujede". Nakon toga, proslavila se sa svojim drugim singlom "Što me šibaš".

Na jednoj turneji u Žabljem jezeru upoznala je svoju prvu ljubav i budućeg supruga, Krivomira. Njegova kvrga na domalom prstu na levoj nozi ju je inspirisala za dalje stvaralastvo, te je izdala svoj drugi album, koji ju je naširoko proslavio. Njene pesme su nastavile da haraju po njivama i vinogradima i inspirišu nove naraštaje. Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found