Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Sanjalice - JPop.com
Artist info
Sanjalice

Sanjalice

Sanjalice


Vokalno instrumentalni sastav "Sanjalice" zvanično je osnovan 1. januara 1965. godine, mada su prvi nastup imale 29. decembra 1964. godine u Pionirskom gradu zajedno sa duom DD, Zoranom Rambosekom i Mirkom Šoucem. Prvu postavu grupe činile su u to vreme učenice i učenici srednjih škola: Ljiljana Mandić (solo gitara, vokal), Slobodanka Miščević - Doda (ritam gitara, vokal), Ljiljana Jevtić (bas), Vojislav Veljković (bubnjevi) i Radomir Vuković (klavijature). Read more on Last.fm
Vokalno instrumentalni sastav "Sanjalice" zvanično je osnovan 1. januara 1965. godine, mada su prvi nastup imale 29. decembra 1964.

godine u Pionirskom gradu zajedno sa duom DD, Zoranom Rambosekom i Mirkom Šoucem. Prvu postavu grupe činile su u to vreme učenice i učenici srednjih škola: Ljiljana Mandić (solo gitara, vokal), Slobodanka Miščević - Doda (ritam gitara, vokal), Ljiljana Jevtić (bas), Vojislav Veljković (bubnjevi) i Radomir Vuković (klavijature). Krajem 1966. godine Vojislav Veljković je otišao u vojsku, a zamenila ga je njegova tadašnja devojka Snežana Veselinović koju je naučio da svira bubnjeve. Ne želeći da bude jedini muškarac u grupi, povukao se i Radomir Vuković, a njih četiri su nastavile kao prvi domaći ženski VIS.

Na smotri grupa nazvanoj Beograd-Zagreb održanoj 1967. godine, u konkurenciji brojnih muških sastava osvojile su prvo mesto. Iste godine su sa svojim programom učestvovale u tada vrlo popularnom muzičkom karavanu "Pesma leta" na kome su se takmičili najpoznatiji izvođači zabavne muzike. Te godine su gostovale u Rumuniji, svirale su nа modnim revijama i tom prilikom nastupile na njihovoj televiziji i radiju.

Leta 1968. godine svirale su dva meseca u Puli i drugim istarskim gradovima. Slobodanka Miščević je otpevala naslovnu pesmu u filmu "Pusti snovi". Ona je objavljena na EP-ju "Pusti snovi" (Jugoton 1968.) sa muzikom iz filma. Tokom karijere održale su preko hiljadu koncerata, igranki i nastupa nа modnim revijama, često sa kreatorom Aleksandrom Joksimovićem.

Sudeći po novinskim izveštajima, u to vreme su bile najpopularniji ženski sastav u Jugoslaviji. U teatru poezije RU "Đuro Salaj" svirale su u predstavi "Bitnici pevaju" u kojoj su glumci Dragan Nikolić, Miša Janketić, Duško Golumbovski i drugi, recitovali poeziju američkih bitnika u izboru i prevodu g. Jovana Ćirilova. Posle tri objavljena singla rešile su da 1969. godine prestanu sa radom i posvete se fakultetu.

Na singlovima nisu snimile nijednu autorsku pesmu, već pretežno prepeve stranih hitova. Udarna pesma sa prvoq singla bila je "Idem u svet", obrada "Per vedere quanto e grande il mondo". na drugom "Маrioneta" ("Puppet on a String", "Srećni zajedno (''Нарру Together" grupe The Turtles), a na trećem "Marijanu" Vlaha Paljetka i "To su bili dani" ("Those Were The Days" iz repertoara Meri Hopkins, za koju nisu ni znale da se radi o staroj ruskoj pesmi "Darogoj dljinnoju" (Po dalekom putu), kao ni mnogi drugi, uostalom, čak ni danas. Sa pesmom "Mi mladi" zastupljene su na disku "Yu retrospepektiva" (Komuna 1994.). Diskografija Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found