Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
SLATKARISTIKA - JPop.com
Artist info
SLATKARISTIKA

SLATKARISTIKA

SLATKARISTIKA


Марко Маринковиќ е роден на 15.08.1986 во Скопје. Со творење започнува од својата 12 годишна возраст. На 15 години заедно со својот другар Skeet Skeetara jа оформуваат Хип Хоп групата “Единствена Опција” и во 2004 година го издаваат Албумот “Рап Тврдина”. Заедно со Пука Козметика Read more on Last.fm
Марко Маринковиќ е роден на 15.08.1986 во Скопје. Со творење започнува од својата 12 годишна возраст. На 15 години заедно со својот другар Skeet Skeetara jа оформуваат Хип Хоп групата “Единствена Опција” и во 2004 година го издаваат Албумот “Рап Тврдина”. Заедно со Пука Козметика, Скеет, Ел Мариачи, Боро Лакаж, Кацар, Желе, Сиги, Аце НЛ, Че и Dj Dimitrij Ye Ya во 2008 г.

ја оформуваат групацијата “Токсикологија”. Во мај 2009 година потпишува договор со продукцијата Јованов Рекордс и го издава својот прв соло албум насловен како “ Слаткаристика Будало” со кој постигна значителни успеси и ја најави Хип Хоп револуцијата во Македонија. Во последнава година покрај повеќето значителни настапи направи концерти во Охрид - Антички театар, Дом на Култура - Штип и Струмица, Спортска сала Младост - Битола и Метрополис Арена - Скопје. Во Мај 2010 година излегува ДВД изданието од неговиот голем концерт во Метрополис Арена - Скопје.

Моментално Слаткаристика работи на својот нов албум http://www.myspace.com/slatkaristika Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found