Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Rundek Cargo Orkestar - JPop.com
Artist info
Rundek Cargo Orkestar

Rundek Cargo Orkestar

Rundek Cargo Orkestar


Croatian lagnuage: Od 1.do 10. prosinca 2003. godine u Zagrebu je održana Plava turneja Darka Rundeka i njegovog Cargo orkestra. Šarolika turneja se sastojala od više nastupa i događaja. Bila su to razna multimedijalna zbivanja koja su se protezala diljem grada; od Glipoteke JAZU, SC-a, Teatra Exit, dobre stare (sada zatvorene!) dvorane Pauk do foajea HNK i Teatra ITD. Live izdanja tih "koncerata" dolaze nam na dva CD-a. Prvi je već izašao (recenzija koju upravo čitate ); sastavljen je od trinaest pjesama Read more on Last.fm
Croatian lagnuage: Od 1.do 10. prosinca 2003. godine u Zagrebu je održana Plava turneja Darka Rundeka i njegovog Cargo orkestra. Šarolika turneja se sastojala od više nastupa i događaja.

Bila su to razna multimedijalna zbivanja koja su se protezala diljem grada; od Glipoteke JAZU, SC-a, Teatra Exit, dobre stare (sada zatvorene!) dvorane Pauk do foajea HNK i Teatra ITD. Live izdanja tih "koncerata" dolaze nam na dva CD-a. Prvi je već izašao (recenzija koju upravo čitate ); sastavljen je od trinaest pjesama, od sveukupno četrdesetjedne koje su bile izvedene. Drugi CD, koji još nije izašao, bit će ograničen na samo 1000 primjeraka, a sadržavat će snimke iz Glipoteke i live nastup na Radiju 101. Uz Darka Rundeka i njegov orkestar na "turneji" su sudjelovali i mnogi poznati i priznati glazbenici – Jasna Bilušić, Žana Jakopač, Dino Šaran, legendarni Mance i ostali. Trinaest upečatljivih, slušnih pa čak i plesnih skaldbi vrhunski su ukomponirane u ovaj impresivan "album". Dok preslušavate CD nemate osjećaj da je to ustvari live album.

Bez nepotrebnog žamora za vrijeme pjesama, ovaj album će vam podariti atmosferu vrlo sličnu onoj koju stvara Live at Pompei od Pink Floyd-a. Gotovo savršena izvedba pjesme Zagrebačka Magla sa svojim vatrenim završetkom vrhunac je ovog albuma, koji će vam još dugo odzvanjati u ušima. Također valja spomenuti i zanimljivu izvedbu zadnje skladbe, Makedo, koja u svojem melodičnom ritmu sadržava cigansko-turske note, vješto zakamuflirane Rundekovim pariškim vokalom. Neobična turneja, ovjekovječena na ovom CD-u donosi nam dašak zagrebačkog đira 80-tih. Zahvaljujući upravo tome, ovaj album je već dva tjedan najprodavaniji CD u našem gradu. Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found