Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Roze Poze - JPop.com
Artist info
Roze Poze

Roze Poze

Roze Poze


Grupu “Roze Poze” osnovali su 80-ih godina gitarista Željko Nikolić koji je u periodu od 1976. do 1980. svirao u grupi Raše Đelmaša “Zebra” i tekstopisac Vlada Ćalić. Kada su se sreli, vrlo brzo se ispostavilo da njih dvojica imaju slična muzička razmišljanja i brzo su rešili da rade zajedno. Polako su krenuli da prave pesme, svesni činjenice da bi trebalo da nađu pevača za grupu. Pojavio se pevač Oliver Đurić koji je bio prvi pevač grupe Roze Poze i sa kojim su napravljeni prvi ozbiljniji demo snimci. Read more on Last.fm
Grupu “Roze Poze” osnovali su 80-ih godina gitarista Željko Nikolić koji je u periodu od 1976. do 1980. svirao u grupi Raše Đelmaša “Zebra” i tekstopisac Vlada Ćalić. Kada su se sreli, vrlo brzo se ispostavilo da njih dvojica imaju slična muzička razmišljanja i brzo su rešili da rade zajedno.

Polako su krenuli da prave pesme, svesni činjenice da bi trebalo da nađu pevača za grupu. Pojavio se pevač Oliver Đurić koji je bio prvi pevač grupe Roze Poze i sa kojim su napravljeni prvi ozbiljniji demo snimci. Tako su 1985. godine već imali viziju kako treba da izgleda grupa, kako treba da zvuče pesme i ko je potreban za roze muzičku priču.

Medjutim, Oliver Đurić je otisao iz benda, tako da je problem pevača ponovo bio aktuelan. Onda je Željko Nikolić, kao natprosečni gitarista i apsolutni sluhista, probao da nešto otpeva, i ispostavilo se da im drugi pevač nije ni potreban. Sami članovi benda za svoj početak rada smatraju 1989.godinu kada se pojavio maksi singl “Daj gol” sa četiri pesme. Godinu dana kasnije objavili su svoj prvi LP.

Ta ploča doživela je trenutni kult status kod najšire publike, posebno navijačke. Pesma “Daj gol” pevana je na svim sportskom manifestacijama do dana današnjeg. Do 1995. su snimili četiri albuma, a onda napravili pauzu do ovih dana kada su objavili svoj peti album, koga sami autori smatraju vrhuncem karijere grupe u autorskom i izvođačkom smislu.

Ubeđeni su da će nove pesme izazvati istu, ako ne i veću zainteresovanost od pesama sa prvog albuma ovog benda. Članovi Roze Poze su i ovaj put bili sigurni realizatori, od crnohumornog naslovnog do nastalgičnog unutrašnjeg omota i to od prve do jedanaeste rokenrol pesme. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found