Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Rosu si Negru - JPop.com
Artist info
Rosu si Negru

Rosu si Negru

Rosu si Negru


Rosu si Negru - componenta: Nicky Dorobantzu (ch. solo, vocal), Nicolae Enache (pian electric), Liviu Tudan (ch. bass, vocal), Elvir Tatomir (trombon), Mihai Sercaianu (trompeta), Herman Werner (trompeta). Prin 1963 se lega trupa, debutul fiind prin '64, pe vremea aceea fiind vorba de un tanar pianist, Nancy Brandes pe numele lui impreuna cu trei chitaristi si un baterist, toti laolalta sub numele de Rosu si Negru, nume ales mai degraba in concordanta cu vestimentatia scenica de la acea vreme, mai putin cu Stendhal. Read more on Last.fm
Rosu si Negru - componenta: Nicky Dorobantzu (ch. solo, vocal), Nicolae Enache (pian electric), Liviu Tudan (ch. bass, vocal), Elvir Tatomir (trombon), Mihai Sercaianu (trompeta), Herman Werner (trompeta). Prin 1963 se lega trupa, debutul fiind prin '64, pe vremea aceea fiind vorba de un tanar pianist, Nancy Brandes pe numele lui impreuna cu trei chitaristi si un baterist, toti laolalta sub numele de Rosu si Negru, nume ales mai degraba in concordanta cu vestimentatia scenica de la acea vreme, mai putin cu Stendhal. La acel moment formatia intrunea si o voce feminina, Bela Scortaru, mai bine cunoscuta noua sub numele de Mirabela Dauer, si, din cand in cand, o "eleva chansonetista", Anca, mai exact regretata Anda Calugareanu. Cam prin '64 - '65 alaturi de grup apare si un solist vocal, Dan Mutascu, ce mai tarziu s-a dedicat poeziei. In 1966, concomitent cu mutarea sediului la Iasi se schimba si componenta, fiind vorba de aparitia (printre altii) lui Florin Marcovici (ch.

armonie) shi Emil Trocan (ch. solo). La Iasi apar si primele inregistrari: Somnoroase pasarele si Miorita. Prin '68 i se alatura grupului si Nicky Dorobantu, iar un an mai tarziu Liviu Tudan, care pentru inceput nu zaboveste prea mult, in '70 despartindu-se de grup. De-a lungul anilor '70, '71, '72 grupul are o activitate intensa (71 a fost in special glorios), scotand materiale si participand la o multitudine de festivaluri, unde castiga diverse premii. Prin '73 activitatea trupei intra intr-un oarecare declin, se mai opereaza unele schimbari la nivelul componentei dar in '74 revine Liviu Tudan.

In '77 Nicky Dorobantu paraseste trupa iar rolul de vocal este preluat de Suzana Georgescu. De adnotat ca in 1977 Liviu Tudan, Florin Ochescu, Dumitru Badilaimpreauna cu Harry Coradini si Ladislau Herdina formeaza super-grupul Rosu si Negru - Progresiv T.M.. In '79, dupa o serie de turnee, super-grupul se destrameaza, Rosu si Negru ramanand in formula Tudan-Ochescu-Ion Cristian (tobe). sursa: Disco-ghid-rock, 1979. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found