Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Rose Spearman - JPop.com
Artist info
Rose Spearman

Rose Spearman

Rose Spearman


Na een lange tijd van touren (zowel solo als met Kraak & Smaak), schrijven en produceren, is de ware Rose met haar tweede album Livin’ It eindelijk opgestaan. De Haagse singer/songwriter is gegroeid op persoonlijk en op muzikaal vlak, en dat hoor je. “Ik wilde voor Livin’ It een rauwe, organische sound neerzetten. Minder gepolijst dan mijn debuut. Ik ben een echte live artiest en dat wou ik dit keer benadrukken.” Voor haar nieuwe album bleef Rose – letterlijk en figuurlijk - dicht bij huis. Read more on Last.fm
Na een lange tijd van touren (zowel solo als met Kraak & Smaak), schrijven en produceren, is de ware Rose met haar tweede album Livin’ It eindelijk opgestaan. De Haagse singer/songwriter is gegroeid op persoonlijk en op muzikaal vlak, en dat hoor je. “Ik wilde voor Livin’ It een rauwe, organische sound neerzetten. Minder gepolijst dan mijn debuut.

Ik ben een echte live artiest en dat wou ik dit keer benadrukken.” Voor haar nieuwe album bleef Rose – letterlijk en figuurlijk - dicht bij huis. De songs zijn voor een groot deel in haar huiskamer opgenomen en die persoonlijke sfeer is hoorbaar én voelbaar. De nauwe samenwerking met toetsenist Sven Figee en producers Dutchflower en Roland Dirkse heeft een hechte verzameling soulsongs opgeleverd. Op Livin’ It smelten twee werelden – oude soul en moderne invloeden – mooi samen in een stijl die typerend is voor Rose anno 2007.

“Op mijn debuut liet ik me nog leiden door anderen. Dit keer heb ik veel meer vertrouwd op mijn eigen kunnen en mijn artistieke talent. Ik ben nu een betere songwriter en performer dan in het begin van mijn carrière. Daarnaast heb ik nu met mensen samengewerkt die mij door en door kennen en goed aanvoelen.” Op Livin’ It is Rose teruggekeerd naar haar roots; er stroomt Afro-Amerikaans, Indiaans, Joods en Nederlands bloed door haar aderen.

Rose komt ook nog eens uit een kunstzinnig nest; haar moeder is beeldend kunstenares en haar overleden vader was een Afro-Amerikaanse jazzmuzikant. “Ik ben opgegroeid met de muziek van Joan Armatrading, Aretha Franklin en Billie Holiday en daaruit heb ik mijn eigen stijl gedestilleerd zonder iets te kopiëren. Je hoort op deze plaat wel waar ik naar geluisterd heb en waar ik vandaan kom, maar het zijn toch vooral Rose liedjes.” Livin’ It is een popplaat met een flinke dosis soul, flarden blues en stevige funk. Op veel songs zijn Hammond en Wurlitzer toetsen gebruikt, wat het album een relaxte Motown vibe geeft die perfect past bij de warme zwoele vocalen van Rose.

Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 12 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found