Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Ronny Mosuse - JPop.com
Artist info
Ronny Mosuse

Ronny Mosuse

Ronny Mosuse


Ronny Mosuse (geboren te Antwerpen, 17 mei 1971) is een Vlaamse zanger, muzikant, songschrijver, muziekproducer en Bekende Vlaming. Ronny is de broer van Robert Mosuse (die overleed in april 2000), en heeft daarnaast nog 3 broers en een zus. Samen met zijn broers Robert en Jean-Paul nam hij in 1988 deel aan Humo's Rock Rally met hun groep The B-Tunes. Ze eindigden derde, na Ze Noiz en The Romans. Ze brachten de single "Stone cold woman" uit in een productie van Wouter Van Belle. Read more on Last.fm
Ronny Mosuse (geboren te Antwerpen, 17 mei 1971) is een Vlaamse zanger, muzikant, songschrijver, muziekproducer en Bekende Vlaming. Ronny is de broer van Robert Mosuse (die overleed in april 2000), en heeft daarnaast nog 3 broers en een zus. Samen met zijn broers Robert en Jean-Paul nam hij in 1988 deel aan Humo's Rock Rally met hun groep The B-Tunes. Ze eindigden derde, na Ze Noiz en The Romans. Ze brachten de single "Stone cold woman" uit in een productie van Wouter Van Belle.Bart Peeters zag en hoorde de broers bezig en nam ze onder de arm.

Samen met Robert en Ronny richtte hij The Radios op (Ronny schreef onder andere "She Goes Nana" mee). In de jaren '90 was hij muziekproducer voor het programma De Liegende Doos, componist voor kindermusicals (Suske en Wiske, Pipi Langkous,...), TV-presentator (Rock Rapport) en werkte hij mee aan het radioprogramma Cuisine X. Hij speelde bij de groep The Clement Peerens Explosition als Sylvain Aertbeliën, en ook bij K's Choice en Hooverphonic. Eind 2002 bracht Mosuse het album "Stronger" uit, opgedragen aan zijn overleden broer. In 2003 tourde Mosuse door Vlaanderen met een strijkerskwartet. Hierover kwam een TV-special op Canvas.

In het najaar van 2004 ging hij op tournee met een blazerskwarter. Zijn theaterprogramma "Man met een boodschap" bevatte teksten van onder andere Herman Brusselmans, Rick de Leeuw en Frank Vander Linden. "Alles wat je doet", een nummer dat geproduced werd door Jan Leyers, won in 2005 de Prijs van het beste Lied van Radio 2. In het najaar van 2005 kwam zijn eerste Nederlandstalig album "Altijd Oktober" uit. De jaren daarop tourde hij met dat programma in een "pop" bezetting in theaters. In januari 2008 brengt hij de opvolger "Allemaal Anders" uit, een eveneens Nederlandstalig album dat voortspruit uit een indrukwekkende reis naar Congo. Ronny is samen met Vincent Kompany ambassadeur van SOS Kinderdorpen, en trekt mee de campagne voor Congo op gang. Hij steunt samen met Vincent de bouw van een SOS Kinderdorp in Kinshasa. Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found