Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Ringišpil - JPop.com
Artist info
Ringišpil

Ringišpil

Ringišpil


Ringišpil (Carousel) are ska punk band from Novi Sad, Serbia. http://www.myspace.com/ringispil Ringišpil je osnovan 2003. godine u Novom Sadu i od svog osnivanja jedan je od koncertno najaktivnih bendova u regiji. Ringišpil je poznat po melodičnim ska-punk pjesmama uz reggae utjecaj, uz ponekad šaljive, a ponekad oštre političke tekstove. Pored brojnih koncerata u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji, Mađarskoj,nekoliko puta nastupali su na novosadskom EXIT festivalu Read more on Last.fm
Ringišpil (Carousel) are ska punk band from Novi Sad, Serbia. http://www.myspace.com/ringispil Ringišpil je osnovan 2003. godine u Novom Sadu i od svog osnivanja jedan je od koncertno najaktivnih bendova u regiji. Ringišpil je poznat po melodičnim ska-punk pjesmama uz reggae utjecaj, uz ponekad šaljive, a ponekad oštre političke tekstove. Pored brojnih koncerata u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji, Mađarskoj,nekoliko puta nastupali su na novosadskom EXIT festivalu, DirtyOldFestu, EXTREME festu u Ukrajini, SKAVILLE festu, Organiziranom Kaosu, kao i na antifašističkom festivalu u Novom Sadu 2004. Ringišpil snima svoj prvi album "Neverovatna Skatastrofa" u samostalnom izdanju, a prvi singl "Ulice" vrlo brzo postaje hit na TvApolo.

2006. izlazi im prvi službeni album "Cuga, Putni Troskovi.." u izdanju DirtOld-a u Hrvatskoj i Lithium Records u Makedoniji. Tokom 2008. snimaju svoj drugi album "Luzeri Iz Kraja" koji je izdao novosadski Studentski Kulturni Centar, a pjesma "Cuga Ili Sise dve" provela je nekoliko nedjelja na prvom mjestu liste domaćih singlova radija B92.

Do sada su na koncertima i festivalima nastupali uz Hladno Pivo, Atheist Rap, TBF, Superhiks, Los Fastidios, The Adicts... Ringišpil trenutno priprema svoj treći album, koji je već u velikoj meri završen, a snimanje počinje uskoro! U međuvremenu ih očekuje nekoliko koncerata po hrvatskoj, nemačkoj, kao i nastup na otvaranju Exit festivala na Main-stage-u. Zajedno sa albumom, bend planira snimanje novog spota, verovatno na jesen ove godine. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found