Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Rigor Mortis Ensemble - JPop.com
Artist info
Rigor Mortis Ensemble

Rigor Mortis Ensemble

Rigor Mortis Ensemble


Moordliederen over Nederlandse moorden Moord is van alle tijden. Moordballaden ook. In Nederland lijkt het echter een vergeten traditie te zijn. Zeker als het gaat om misdrijven die daadwerkelijk in ons land hebben plaatsgevonden, kent Nederland een cultureel gat. Dit wordt gedicht door het Rigor Mortis Ensemble. Mieke Rous, Dick Dijkman, Erik van Loo en Wim Rietveld hebben de vrijheid genomen om de moordzaken naar eigen fantasie en in alle artistieke ongebondenheid te bezingen. Read more on Last.fm
Moordliederen over Nederlandse moorden Moord is van alle tijden. Moordballaden ook. In Nederland lijkt het echter een vergeten traditie te zijn. Zeker als het gaat om misdrijven die daadwerkelijk in ons land hebben plaatsgevonden, kent Nederland een cultureel gat.

Dit wordt gedicht door het Rigor Mortis Ensemble. Mieke Rous, Dick Dijkman, Erik van Loo en Wim Rietveld hebben de vrijheid genomen om de moordzaken naar eigen fantasie en in alle artistieke ongebondenheid te bezingen. De bekende feiten zijn leidraad, maar de persoonlijke perspectieven van de betrokkenen in de zaak zijn vormen de eigenlijke thematiek. Jaloezie, wanhoop en waanzin komen in vele verschijningsvormen aan de orde.

De muzikale omlijsting - met als basis: gitaar, contrabas en accordeon - voegt zich met gepaste soberheid naar deze verhalen. Het is een prachtige, huiveringwekkende verzameling moordliederen, die herinnert aan een aantal schokkende gebeurtenissen in ons land. Daarnaast brengt het Rigor Mortis Ensemble ook veel onbekende moorden onder de aandacht die zeker niet minder aangrijpend zijn. Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums
showing 2 out of 2 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found