Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Ricky Koole - JPop.com
Artist info
Ricky Koole

Ricky Koole

Ricky Koole


Ricky werd geboren op 11 september 1972 in Delft. Groeide op in Schipluiden (naast het pannekoekenhuis van haar ouders) en vanaf haar tiende jaar vooral in Delft. Ze ging in Delft naar de middelbare school. Daar haalde ze eerst haar HAVO-diploma (1989) en ging daarna, omdat ze nog te jong was voor een theaterschool, door met het VWO. In 1991 behaalde ze haar VWO-diploma en verhuisde naar Amsterdam om daar datzelfde jaar te beginnen met haar studie aan 'De Academie Voor Kleinkunst'. Read more on Last.fm
Ricky werd geboren op 11 september 1972 in Delft. Groeide op in Schipluiden (naast het pannekoekenhuis van haar ouders) en vanaf haar tiende jaar vooral in Delft. Ze ging in Delft naar de middelbare school. Daar haalde ze eerst haar HAVO-diploma (1989) en ging daarna, omdat ze nog te jong was voor een theaterschool, door met het VWO. In 1991 behaalde ze haar VWO-diploma en verhuisde naar Amsterdam om daar datzelfde jaar te beginnen met haar studie aan 'De Academie Voor Kleinkunst'. Haar klas bestond uit: Leonie van der Klein (Grof Geschut), Martine Sandifort (Klaassen en Sandifort, Kopspijkers), Lianne Zandstra, Diederik Ebbinge, Rutger de Bekker en Remko Vrijdag (De Vliegende Panters).

In 1994 (haar 4de jaar) liep ze oa. stage bij haar oud-docenten Adelheid Roosen en Karin Bloemen in 'Niet Gesnoeid', een theaterconcert met 6 zangeressen. In 1995 studeerde ze af. De zomer daarna speelde ze mee in de speelfilm 'De Jurk' van Alex van Warmerdam en 'De Kersenpluk' van Arno Kranenborg. (Werd een jaar later ook genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste actrice, voor beide rollen).

Ze heeft vanaf haar afstuderen tot nu bijna onafgebroken gespeeld in allerlei theater-, muziek-, en filmproducties. Van de toneel-monoloog 'Bombsong' bij de theatercompagnie, tot de rol van Desdemona in de 'Othello' van het NNT. Ze speelde de rol van Sophie in 'De Grote Vriendelijke Reus' maar ook Koningin Wilhelmina in de gelijknamige serie. Ze schreef ook mee aan voorstellingen, oa. bij 'Mug met de Gouden Tand' (de voorstellingen 'Zwaargewicht' en 'Play Back'). Ze organiseerde zelf concerten met haar band en zong daarmee o.a.

in comedycafe Toomler en de club Panama en het Openluchttheater in het Vondelpark. Ze is inmiddels nog eens genomineerd geweest voor een Gouden Kalf ('Lek') en een Gouden Beeld ('Ochtendzwemmers'). In 2003 ging haar solovoorstelling 'Ricky Koole Zingt' in première. Een zelfgeschreven voorstelling met 4 weergaloze muzikanten. De liedjes (afkomstig van haar muzikale helden) zijn verschenen op haar CD 'Who's Suzy?'.

Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found