Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Rene Riva - JPop.com
Artist info
Rene Riva

Rene Riva

Rene Riva


René Riva (Amsterdam, 19 mei 1979) is een Nederlandse volkszanger. Riva zingt veelal vrolijke liederen die gaan over het dagelijkse leven. In 2002 werd Riva ontdekt door Corry Verbruggge, een zuster van Willy Alberti. Samen met hun brachten ze in 2003 4 nummers uit op eigen beheer. De liedjes kwamen terecht bij platenmaatschappij Sony-BMG en Emile Hartkamp ging vervolgens met hem samenwerken. In 2005 kwam Riva's doorbraak met het nummer C'est la vie. Read more on Last.fm
René Riva (Amsterdam, 19 mei 1979) is een Nederlandse volkszanger. Riva zingt veelal vrolijke liederen die gaan over het dagelijkse leven. In 2002 werd Riva ontdekt door Corry Verbruggge, een zuster van Willy Alberti. Samen met hun brachten ze in 2003 4 nummers uit op eigen beheer. De liedjes kwamen terecht bij platenmaatschappij Sony-BMG en Emile Hartkamp ging vervolgens met hem samenwerken.

In 2005 kwam Riva's doorbraak met het nummer C'est la vie. Tevens verschenen in dat jaar de singles Ik pluk 'n ster voor jou en Woorden zonder geheimen die iets minder succes hadden. In 2006 werd een re-make van Ik pluk 'n ster voor jou als single uitgebracht n.a.v. de film Nachtrit. Riva is in 2007 zijn eigen platenlabel gestart onder de naam EMC-RIVA en heeft in 2007 onder die naam de singles Bella Margaritha en In jouw blauwe ogen uitgebracht.

In 2008 verscheen de single Hola Barcelona. René Riva treedt regelmatig op bij de diverse Mega Piraten Festijnen en is vaak te zien bij programma's van de Tros en TV Oranje. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found