Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Remko Harms - JPop.com
Artist info
Remko Harms

Remko Harms

Remko Harms


Al vanaf zijn geboorte wist Remko (5-11-1981, Schiedam) wat hij moest doen om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Hij kon namelijk on-ge-lofelijk hard schreeuwen! En dat is nooit veranderd! Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat hij ook over een mooie zangstem beschikte en liet dit dan ook graag horen aan familie en vrienden. In zijn tienerjaren zong hij bij het Ronduit Gospel Choir en na zijn middelbare schooltijd besloot hij te gaan studeren aan het Brabants Conservatorium. Read more on Last.fm
Al vanaf zijn geboorte wist Remko (5-11-1981, Schiedam) wat hij moest doen om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Hij kon namelijk on-ge-lofelijk hard schreeuwen! En dat is nooit veranderd! Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat hij ook over een mooie zangstem beschikte en liet dit dan ook graag horen aan familie en vrienden. In zijn tienerjaren zong hij bij het Ronduit Gospel Choir en na zijn middelbare schooltijd besloot hij te gaan studeren aan het Brabants Conservatorium. Deze opleiding, met als hoofdvakken zang en drama rondde hij af in 2004. Tijdens zijn studie kreeg hij o.a.

les van de bekende zangpedagoog Edward Hoepelman, en dramadocenten Anita UitdeHaag en Minou Bosua. Op dansgebied werd hij onderwezen door Carolien Neyndorff (klassiek ballet) en Dick Swanborn (Jazzballet). Verder volgde Remko workshops bij o.a. Lennette van Dongen, Willem Nijholt en Seth Gaaikema. Tijdens zijn studieperiode werkte Remko mee aan producties als Maxima de Musical, de musical ‘Rent’, ‘Into the woods’ en ‘Sweeney Todd’.

Na zijn studie werd hij gecast voor de rol van Jonathan in de musical ‘Doornroosje’ van studio 100. In 2004 stond Remko in ‘Jeans 14’. Dit beviel hem zo goed, dat hij besloot nog een jaar mee te werken aan deze productie, namelijk in ‘Jeans 15’. In 2005 wordt Remko gevraagd om de choreografie te gaan verzorgen bij een semi-professioneel gospelkoor, Chosen Gospel Choir. Dit alles naast de rol van ‘Rattenvanger’ die hij in 2006 vervulde in de prestieuze musicalproductie ‘Rembrandt, de musical’.

Van de pers ontving hij over de invulling die hij gaf aan deze rol zeer lovende kritieken! Vanaf april 2008 was Remko gecast voor de in de Nederland meest bekende musical ‘Les Misérables’. Naast zijn ensembleplek waarin hij de rol van Feuilly vertolkte, was Remko ook de understudy voor de rol van ´Marius´ (gespeeld door Jamai). Naast zijn werk binnen de musicalwereld, treedt Remko ook op als solist. Zijn cd-single Just as I am is een geweldige weergave van zijn prachtige stem en mogelijkheden op muzikaal gebied! De Christelijke muziekagenda schrijft over de cd single: "Op een aansprekende manier weet Harms met zijn warme tenorstem een intieme gospel/praise klank te combineren met een extraverte musicalklank, waardoor de muziek klopt". Een selectie van cd's/DVD's waaraan Remko zijn medewerking heeft verleend: Jeans 14 (cd en DVD) Jeans 15 (cd) Chosen Gospel Choir, Live in Concert (DVD) Rembrandt, de Musical (cd) Les Misérables (cd) In het najaar van 2009 zal Remko's debuutalbum verschijnen. Ook zal hij dan een aantal release-concerten geven.

Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 17 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found