Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Reijo Taipale - JPop.com
Artist info
Reijo Taipale

Reijo Taipale

Reijo Taipale


Reijo Toivo Taipale (s. 9. maaliskuuta 1940 Miehikkälä) on suomalainen iskelmälaulaja. Reijo Taipale syntyi tavalliseen maanviljelijäperheeseen. Hän menetti isänsä ollessaan 3-vuotias. Laulamisen Taipale aloitti jo 12-vuotiaana. Idolinaan hän piti Olavi Virtaa. Jo 1950-luvulla Taipale osallistui useisiin iskelmälaulukilpailuihin ja voitti ne kaikki. Loppuvuodesta 1960 oli edessä muutto Helsinkiin, sillä Taipale arveli sieltä avautuvan uran paremmin kuin kotiseudultaan. Read more on Last.fm
Reijo Toivo Taipale (s. 9. maaliskuuta 1940 Miehikkälä) on suomalainen iskelmälaulaja. Reijo Taipale syntyi tavalliseen maanviljelijäperheeseen. Hän menetti isänsä ollessaan 3-vuotias.

Laulamisen Taipale aloitti jo 12-vuotiaana. Idolinaan hän piti Olavi Virtaa. Jo 1950-luvulla Taipale osallistui useisiin iskelmälaulukilpailuihin ja voitti ne kaikki. Loppuvuodesta 1960 oli edessä muutto Helsinkiin, sillä Taipale arveli sieltä avautuvan uran paremmin kuin kotiseudultaan. Miehikkälässä asuessaan Reijo Taipale hankki elantonsa metsätöillä.

Helsingissä hän toimi aluksi rakennuksilla ja lauloi iltaisin naisorkesteri Rytmi-tyttöjen solistina. Sieltä hänet pestasi palvelukseensa veteraanirumpali ja orkesterinhohtaja Kullervo Linna, joka passitti miehen syksyllä 1961 edelleen Scandia-musiikin järjestämään koelaulutilaisuuteen. Tässä koelaulutilaisuudessa Jaakko Salo huomasi Reijo Taipaleen kyvyt ja antoi hänelle mahdollisuuden levyttää Kullervo Linnan kanssa. Taipaleen levytysura alkoi vuonna 1962 kappaleilla "Aila" ja "Yön hetket". Puoli vuotta myöhemmin levytetty "Satumaa" toi nuorelle artistille pysyvän paikan etenkin tangosolistien eturivissä.

Taipaleen uran muihin hitteihin kuuluu esimerkiksi "Tähdet meren yllä". Aluksi hän oli Kullervo Linnan orkesterin laulusolistina vuosina 1961–1964. Vuodesta 1965 Taipale on viihdyttänyt suomalaisia oman yhtyeensä kanssa. Taipale on sittemmin levyttänyt myös cover-version ruotsalaisen rockyhtye Kentin kappaleesta "Dom Andra".

Taipaleen versio kantaa nimeä "Ihan kuin nuo toiset". Vuonna 2007 Reijo Taipale oli yhtenä Iskelmä-Finlandia-palkinnon saajaehdokkaista, mutta voittajasta päättäneen Seppo Hovin valinta oli hieman yllättäen kilpakumppani Eino Grön. Reijo Taipaletta säestää Juha Mäkinen & Taifun. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found