Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
R.Kay - JPop.com
Artist info
R.Kay

R.Kay

R.Kay


R.Kay is geboren op 9 November 1982 te Amsterdam. Zijn roots liggen in Suriname, en niet anders als verwacht komt hij dan ook uit een muzikale familie. Zijn familie, maar met name zijn neef Jay Delano, inspireerde R.Kay. En al snel begon hij zelf te ontdekken waar zijn talenten lagen. Hij begon met het ontwikkelen van beats op de 'consolo nintendo' waarbij hij op het spel Mario Paint Beats zijn eerste zestien's dropte. Door het succes van zijn neef, was het mogelijk om te investeren in een thuis studio, waar zijn passie voort groeide. Read more on Last.fm
R.Kay is geboren op 9 November 1982 te Amsterdam. Zijn roots liggen in Suriname, en niet anders als verwacht komt hij dan ook uit een muzikale familie. Zijn familie, maar met name zijn neef Jay Delano, inspireerde R.Kay. En al snel begon hij zelf te ontdekken waar zijn talenten lagen.

Hij begon met het ontwikkelen van beats op de 'consolo nintendo' waarbij hij op het spel Mario Paint Beats zijn eerste zestien's dropte. Door het succes van zijn neef, was het mogelijk om te investeren in een thuis studio, waar zijn passie voort groeide. Er werden tracks gemaakt, die goed ontvangen werden. Hierdoor begon R.Kay in 2001 als back up rapper van zijn neef P.

Moody, mee te touren door Nederland. Ondertussen werkte hij hard aan zijn solo carriere, hij schreef zijn eigen lyrics en liet beats produceren door Jay Delano, Mac Peretti en The Jinx. In 2004 kreeg R.Kay samen met zijn click Richman Inc, een deal aangeboden bij een Duitse tv zender 'Viva' om een 14-daagse tour bij te wonen op verschillende evenementen door heel Duitsland. In 2005 was R.Kay te zien op verschillende podia's in Nederland, waaronder 'De Effenaar' in Eindhoven.

Daarnaast lanceerde hij een clip op Youtube in samenwerking met The Turk. Momenteel hebben de rappers hun samenwerking stil gezet, omdat ze beiden hard werken aan een solo carriere. Door veel goede reacties begon R.Kay zich meer te verdiepen in de Nederlandstalige rapscene. Via-via kwam hij in contact met Sterrenlaan, een nieuwe samenwerking werd gesloten.

Er werden verschillende nummers opgenomen, en R.Kay maakte naam op 'Du Boeruh Vla' mixtape. Inmiddels is R.Kay getekend bij Sterrenlaan, en belooft de toekomst veel goeds! Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found