Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Quattro-X - JPop.com
Artist info
Quattro-X

Quattro-X

Quattro-X


A Quattro-X zenekar 2006. december 12-én tartotta első próbáját Szegeden, a helyi zenekarok számára kultikussá vált egykori Ikarus gyár egyik termében. Fél évvel később a zenekar énekese úgy határozott, hogy a munkája mellett a zenélés már nem fér bele az idejébe, ezért elhagyta a bandát. Később a megmaradt tagok úgy döntöttek, hogy a kiválás után Robi vegye át az énekesi szerepet. 2007 nyarán a zenekar töretlenül próbált és gyakorolt, hogy minél hamarabb megmutathassa zenéjét a nagyközönségnek. Read more on Last.fm
A Quattro-X zenekar 2006. december 12-én tartotta első próbáját Szegeden, a helyi zenekarok számára kultikussá vált egykori Ikarus gyár egyik termében. Fél évvel később a zenekar énekese úgy határozott, hogy a munkája mellett a zenélés már nem fér bele az idejébe, ezért elhagyta a bandát. Később a megmaradt tagok úgy döntöttek, hogy a kiválás után Robi vegye át az énekesi szerepet. 2007 nyarán a zenekar töretlenül próbált és gyakorolt, hogy minél hamarabb megmutathassa zenéjét a nagyközönségnek. A Quattro-X első fellépése 2008.

február 28-án volt Szegeden, a Fészek Klubban. Ezt számtalan koncert követte, majd nyáron a zenekar elhagyta Szeged határait, és a szentesi IH Gödör fesztivál tehetségkutatójáról hazavitte a különdíjat. Néhány jól sikerült fellépés után a Quattro-X ősszel visszavonulót fújt, de a tagok egyáltalán nem unatkoztak, hiszen elkezdték az első kislemez felvételét Vári Gábor segítségével, aki olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Salvus, vagy éppen az Angertea. A 2008 őszén kezdődő kislemez felvétele több hónapon keresztül zajlott, végül az “A valóság útján EP” címet kapta. 2009. március 1-én megjelent a négy számos felvétel, majd a banda országos turnéra indult, mely több hazai nagyvárost is érintett.

A zenekar meglepetésére és örömére a Rockinform Magazin áprilisi számában igen pozitív kritika jelent meg a lemezről, emellett a kiadvány több más online és offline magazinban is elismerő értékelést kapott a Quattro-X tagjainak megelégedésére. A tavaszi turné után a banda 2009 nyarán fesztiválról fesztiválra vándorolt, játszottak többek között a Rockmaraton és a Fishing on Orfű színpadain is. Július közepén sajnos Robinak és Baggionak új basszusgitárost kellett keresniük, de a váltás gyorsan megtörtént, és a következő héten már két koncertet is adtak Félix közreműködésével. 2009 szeptemberében elkészült a zenekar első hivatalos kis költségvetésű videóklipje a “Nem érted” c. dalhoz. 2010-ben a Quattro-X tagjai kényszerpihenőre vonultak, de 2011 júliusában újult erővel tértek vissza, majd pár napon belül felléptek az I. Tótkomlósi Rockfesztiválon, valamit a Zentai Nyári Ifjúsági Napokon.

A zenekar 2012 nyarán felvette legújabb nagylemezét a szegedi Black Hole Sound stúdióban Vári Gábor producerrel, a korong szeptember 13-án látott napvilágot Megosztva címmel. A zenekar 2013-at új felállással kezdte, Kószó Attila (Czula) csatlakozott a zenekarhoz, aki olyan bandákban basszusgitározott, mint a Rammschwein vagy éppen a Metallicum. Ezzel párhuzamosan februárban felvételre kerül a zenekar első nagy költségvetésű videoklipje, amit márciusban már több helyen is látni lehetett, ezt pedig tavasszal egy minden eddiginél hosszabb országos turné követett. Egy nyugalmasabb ősz után 2014. első hónapjaiban a zenekar az új dobosát kereste, mivel Ujvári Attilát munkája huzamosabb időre külföldre szólította. Szerencsére az átmenet zökkenőmentes volt, így márciustól a ritmusszekció élére Nagy Krisztián került, kivel el is kezdődött a következő Quattro-X lemez felvétele a szegedi Black Hole Soundban.

Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 9 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found