Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Popcycle - JPop.com
Artist info
Popcycle

Popcycle

Popcycle


Prvi znak postojanja POPCYCLE-a u globalom smislu, došao je sa stranica, sada blaženo počivšeg, pretposlednjeg Ritma, negde sa početka leta 1994. EVA BRAUN je tavorila u beskrajnom iščekivanju svog remek-dela POP MUSIC, tenzija je ključala i nestrpljivi. Milan Glavaški (gitara) i Ljubomir Rajić (bubnjevi) su svoju energiju, uz Gorana Obradovića (bas) preusmerili ka nečemu novom, svežem i autentičnom. POPCYCLE, po rečima njihovog velikog prijatelja Bojana Žikica iz spomenutog Ritma sviraju muziku Read more on Last.fm
Prvi znak postojanja POPCYCLE-a u globalom smislu, došao je sa stranica, sada blaženo počivšeg, pretposlednjeg Ritma, negde sa početka leta 1994. EVA BRAUN je tavorila u beskrajnom iščekivanju svog remek-dela POP MUSIC, tenzija je ključala i nestrpljivi. Milan Glavaški (gitara) i Ljubomir Rajić (bubnjevi) su svoju energiju, uz Gorana Obradovića (bas) preusmerili ka nečemu novom, svežem i autentičnom. POPCYCLE, po rečima njihovog velikog prijatelja Bojana Žikica iz spomenutog Ritma sviraju muziku, otprilike "Gordon Gano meets Stipe and Buckley", sa perfekcionističkim osećajem za detalje. Euforično egzibicioni gitarski prostor čini od njih potencijalnu koncertnu atrakciju Sugaroidnog tipa Prvi potencijalni hit za POPCYCLE bila je pesma "Kopija" koja je pobacena na album POP MUSIC EVE BRAUN. Posle izlaska potonjeg, dva clana POPCYCLE-a sviraju uporedo sa oba benda s tom razlikom što je ovom mladjem bilo potrebno dokazivanje iz petnih žila. Koncerti slede koncerte, zatim opet koncerti, nastupi, koncerti; već se naslućuju hitovi i koncertni favoriti tipa "'ajmo-sad-svi". Lagano, posle metafore "koncerta-na-krovu", u bašti SKC-a, nestaje EVA BRAUN kakvu smo nekada znali, a POPCYCLE postaju POPCYCLE bez bremena i tereta. Šira publika POPCYCLE zna kao apsoluto novi bend, i to preko SF mini filma Uroša Stojanovića za pesmu "Orbitalna putovanja".

Ovaj po mnogo čemu unikatan spot, jedan od najbolje uradjenih u ovoj zemlji od kada se snimaju spotovi, bio je odskočna daska za naše heroje. Zarazna melodija, plave frizure i kosmičke amazonke sa planete Uran. Sasvim dovoljno da postane drugačije i automatski kvalitetno i vazda zanimljivo. Sledi mini LP izdanje na kaseti za B-92. Ovaj po mnogo čemu izvanredan format učinio je da se isti poredi sa mini LP-om IDOLA ili "Magical Mystery Tour" BEATLES-a.

POPCYCLE su pozeleli da u najboljoj školi pop izraza naprave autentičan konceptualni nosač zvuka sa temom i idejom - SVEMIR. Imali smo "Devojku iz svemira", "Vremeplov", "Srebrnog letača",?; na prvi pogled, vrlo svemirske pesme, ali u svojoj suštini, vrlo ljubavne pesme. Sledi potpisivanje za našu priznatu distributersku kuću AUTOMATIK, rasadnika pop talenta, te i početkom maja izlazi POPCYCLOPEDIA, prvi dugosvirajući POPCYCLE proizvod. U medjuvremenu, trojac je postao osvezeni četverac u najboljoj SUEDE tradiciji. Nataša Katić,klavijaturistkinja, peva i tanane, ali ubedljive prateće vokale, i predstavlja dosegnutu kariku kompletnog POPCYCLE imidža i zvuka. Danas, POPCYCLE imaju sve sto ih može učiniti jednim od najboljih bendova devedesetih kod nas. Talenat za melodiju, talenat za liriku, talenat za sviranje, talenat za medijsko eksponiranje. I, što je najvažnije, POPCYCLOPEDIA ima minimum pet radijskih hitova, i pored zaraznih "Vilenjaka". Zbog svega toga, POPCYCLE nisu ni retro, ni angry rock, ni hard core, ni heavy metal, ni britpop, ni novi američki rock..

Kako reče jedna obožavateljka iz inostranstva, POPCYCLE su SRBPOP. SRBPOP bed koji je apsolutni ZEITGEIST (duh vremena) na prostoru na kome zivimo. A ako se neko posle ovoga pita na koga POPCYCLE liče, jednostavno, liče baš na POPCYCLE! Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found