Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Pogonbgd - JPop.com
Artist info
Pogonbgd

Pogonbgd

Pogonbgd


Počeci rada POGONBGD, beogradskog punk-rock sastava, datiraju iz 2004, kada su prvobitno svirali obrade, a potom se ubrzo okrenuli autorskom radu. Nakon nekoliko demo snimaka, 2010. snimaju album prvenac, “U samoodbrani“, koji je svetlost dana ugledao godinu dana kasnije. Ubrzo nakon objave prvog albuma fokusirali su se na novi autorski materijal što je rezultiralo objavom drugog izdanja u oktobru 2012. godine, “Moji heroji“. Muzika koju sviraju oslikava sredinu iz koje dolaze, Novi Beograd. Read more on Last.fm
Počeci rada POGONBGD, beogradskog punk-rock sastava, datiraju iz 2004, kada su prvobitno svirali obrade, a potom se ubrzo okrenuli autorskom radu. Nakon nekoliko demo snimaka, 2010. snimaju album prvenac, “U samoodbrani“, koji je svetlost dana ugledao godinu dana kasnije. Ubrzo nakon objave prvog albuma fokusirali su se na novi autorski materijal što je rezultiralo objavom drugog izdanja u oktobru 2012.

godine, “Moji heroji“. Muzika koju sviraju oslikava sredinu iz koje dolaze, Novi Beograd. Britanski bendovi The Clash, The Sex Pistols, Cock Sparrer, The Business, Cockney Rejects..., kao i bendovi Ritam Nereda, Šaht, Kud Idijoti, su neki od prvih i najznačajnijih uzora koji su ostavili duboki trag u autorskom radu benda Pogonbgd. U periodu od 2004. do 2011, Pogonbgd je objavio nekoliko demo snimaka sa autorskim pesmama i obradama raznih punk klasika. Prvi studijski album "U samoodbrani" objavili su početkom 2012. godine, da bi krajem iste godine objavili i drugi, pod nazivom "Moji heroji".

Oba albuma su izdali sami. Iako najviše okrenuti ka britanskoj punk muzici 70-ih i 80-ih godina, Pogonbgd se prepoznaje po karakterističnom, melodičnom punk/rock zvuku. Ulična tematika i atmosfera kojom odiše svaka pesma ovog benda je lični, subjektivni doživljaj i pogled na stvari. Svoje tekstove i muziku stvaraju sami, i pokušavaju da zadrže autentičnost u načinu na koji pristupaju punk-u.

Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 19 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found