Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Phillibustas - JPop.com
Artist info
Phillibustas

Phillibustas

Phillibustas


Het was een ijskoude winteravond in het langvervlogen 1997. De R5 van Beeznuts kraakte onder het gewicht van de drie goed ingeduffelde hiphop-heads. Deze gasten waren zeker niet van het wit-gele-kruis, eerder van het laag-hangende-kruis. Ze deden dit nu al een paar weken. Djin en Adil draaiden plaatjes terwijl W.I.M. en B nummers in elkaar staken. Elke dinsdag klonken zo op de ring van Leuven, vanuit het bovenste raam van één van de prachtige herenhuizen, fijne rapdeuntjes. Read more on Last.fm
Het was een ijskoude winteravond in het langvervlogen 1997. De R5 van Beeznuts kraakte onder het gewicht van de drie goed ingeduffelde hiphop-heads. Deze gasten waren zeker niet van het wit-gele-kruis, eerder van het laag-hangende-kruis. Ze deden dit nu al een paar weken.

Djin en Adil draaiden plaatjes terwijl W.I.M. en B nummers in elkaar staken. Elke dinsdag klonken zo op de ring van Leuven, vanuit het bovenste raam van één van de prachtige herenhuizen, fijne rapdeuntjes. Het was op één van die dinsdagen dat het viertal besliste om voortaan als groep door het leven te gaan.

PhilliBustas was geboren. Begin ’98 begonnen Djin en W.I.M. te experimenteren met beats. Dankzij het toen erg geliefde Fasttracker, een lading platen en CD’s en een bescheiden PC’tje kregen de eerste instrumentals van de Phillies vorm. Intussen had Adil afgehaakt en werd er gerepeteerd in de slaapkamer van Djin, in Wilsele-Les-Bains aan de jachthaven.

Teksten en beats voor de eerste demo-CD (3012) werden op die manier uitgedokterd. Free Draulans zorgde voor het prachtige hoesontwerp en we moeten het toegeven... het design was 100 keer beter dan de nummers zelf! Hoe het allemaal mogelijk was, is nog steeds een raadsel, maar die demo zorgde voor een niet te missen kans. PhilliBustas kreeg de kans om zich te laten gelden op Frithop Is Dood tussen groepen als Osdorp Posse, ABN, Sint Andries MC’s, Krewcial, Hof Van Commerce, Morsdood, ... Een tijdje later werden de contracten bij Mental Records getekend.

W.I.M. en Beeznuts zetten hun stempel op enkele posse-tracks op de ABN-schijven Seriewoordenaar en Nachtschade. De PhilliBustas kwamen nu echt goed van de grond. Door de Frithop is dood Tournee stonden ze op heel wat Vlaamse podia samen met Garçons Débilles, Sint Andries MC’s en ABN. Er werd ook aan heel wat wedstrijden meegedaan waarvan de opvallendste resultaten de Marktrock ’99 wedstrijd en natuurlijk de HUMO’s Rockrallyfinale 2000.

Een ingekort overzicht van de grootste optredens moet duidelijk maken dat de Phillies Vlaanderen en een stukje van Nederland al aangedaan hebben: · I love techno (Flanders expo) · Marktrock Leuven 1999 (vismarkt) · Kaaiman (Antwerpen) · Club 9 · A.B. (Brussel) · "Frithop is dood" tour met oa. St.Andries M.C.'s, ABN: jeugdhuizen over heel Vlaanderen · Humo's Rock Rally 2000 Finale (Cactus Club, Brugge; Vooruit, Gent; A.B., Brussel) · The Bumrush Show ( 106.5 FM Brussel) · Marktrock Leuven 2002 (Layensplein) · Hoofddorp-festival (Amsterdam) · 013 (Tilburg) · Merlinpop (Venrij) · Da Hop (Studio Brussel) · De Nieuwe wereld (Radio 1) · Jim TV · Karrewiet (Ketnet) W.I.M. profileerde zich als battle-MC op heel wat freestyle-kampioenschappen.

Hij won de Zulu-Nation-battle in Mechelen in 2002, verloor de kwartfinale op het Belgisch Kampioenschap van de uiteindelijke tweede, won de “Definitie van doopheid battle" in Tilburg, won de Spitt-Battle in Roeselare. Ook op studio Brussel kon je hem aan het werk horen tegen NAG, een jong Antwerps raptalent tegen wie hij intussen meerdere keren uitkwam in wedstrijden. Vanuit die freestyle-rush ontstond het zijproject “Freestyle&Beatbox”, een show samen met fatty K (Beatboxkampioen uit Antwerpen) waarbij enkel twee micro’s worden gebruikt. Het debuutalbum PhilliePuur werd in 2002 gereleased onder Mental records. Voor de beats konden de Phillies rekenen op de steun van Major Funk, een producer uit Antwerpen die o.a.

ook werk deed voor Northstar, Major Membaz, Scale, Arkis, K.G., West, ... Hij gaf het album het hoge Funk-gehalte door zijn typische Major Funk Beats. Ook voor de nieuwe schijf werd nauw samengewerkt met Major. Iedereen had zo wel zijn mening over PhilliePuur. De meeste reacties kwamen uiteindelijk op nummers als netsletten, als de adem stokt, de leiders van de meesters, tippen aan dees en stront in uw ogen. Vlak voor de vakantie kon video-minded Vlaanderen kennis maken met de allereerste videoclip.

“Dans in de maat” werd gedraaid op Jim en TMF. Dit nummer zal op de nieuwe plaat te beluisteren vallen samen met een 16-tal splinternieuwe songs. Het geheel zal “Emotie van wantrouwen” heten. De nummers hebben vaak een persoonlijk karakter en liggen bijgevolg dus ook gevoeliger. Natuurlijk blijven er ook andere dingen tussen zitten.

Voor het eerst zullen ook Engelstalige nummers op de CD staan. Voor collabo’s konden de PhilliBustas rekenen op o.a. Fatty K, Scale, Spookrijders, K-Styles, Riot Squad, ... De Phillies houden zich ook educatief bezig. Ze geven allerhande workshops.

Zo is het Beeznuts die zich bezig houdt met de workshop “Hiphop algemeen + geschiedenis”. Djin geeft workshops turntablism. W.I.M. geeft workshops “MC/rap”.

Vaak gaan die workshops door in combinatie met andere disciplines zoals grafitti (Door Jamar, Femke, Glenn, Arkis) of breakdance (Door Rafaga de Viento of Down4Kicks) W.I.M. geeft o.a. ook les in het “School of hiphop” project van de Pianofabriek. De jeugddienst van Leuven (Vleugel F) nam deze reeks ook over en organiseert nu wekelijks hiphopavonden en workshops op donderdag. (info: skoolofhiphop@hotmail.com) Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found