Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
PORTOKAL - JPop.com
Artist info
PORTOKAL

PORTOKAL

PORTOKAL


Състав: Гриша Димитров Георгиев - вокали Милко Тодоров Михайлов - бас-китара Константин Кирилов Райдовски - китара Илко Росенов Градев - клавири Светозар Йорданов Велинов - ударни Групата е създадена през 1999г. в гр. София. В състава й влизат: Гриша Димитров Георгиев (вокал) - роден на 08. Read more on Last.fm
Състав: Гриша Димитров Георгиев - вокали Милко Тодоров Михайлов - бас-китара Константин Кирилов Райдовски - китара Илко Росенов Градев - клавири Светозар Йорданов Велинов - ударни Групата е създадена през 1999г. в гр. София. В състава й влизат: Гриша Димитров Георгиев (вокал) - роден на 08.04.70г.

в гр. Харманли, зодия Овен; Милко Тодоров Михайлов (бас китара) - роден на 01.04.72г. в гр. Харманли, зодия Козирог; Константин Кирилов Райдовски - Коцето (китара) - роден на 15.06.78г., зодия Близнаци; Илко Росенов Градев (клавир) - роден на 14.07.81г.

в гр. Русе, зодия Рак; / гост клавир/ Светозар Йорданов Велинов - барабани ,22. 04. 1977 г.

, в гр. София, зодия овен. Гриша е завършил Средно техническо училище. Баща му е бил барабанист в група Славяни. Като ученик се появява сиилното му увлечение към спорта - канукаяк, спортна гимнастика, бойни изкуства.

Брейка променя начина му за усещане на музиката. Постянните представления като брейк танцъор по всевъзможни места го провокират да започне да създава музика сам. И така идва ред на първата рок група в училище, където свири на барабани.. След казармата продължава с ученическата формация, но след няколко години тя претърпява пълно преобразяване.

Гриша вече заема мястото на фронтмен - вокал и бандата обновена заминава за Германия. Следват участия в Норвегия. След завръщането си от Норвегия решава да прави музика за България и създава с Милко / бас китара / група "Ексаис/. След известно време към тях се присъединява и Коцето и се ражда стратегията за "Портокал".

Гриша е работил в Алпинистка бригада. Запълването на междупанелни фуги висейки на въжета по външните фасади на сградите за него е все още едно несравнимо усещане и голяма тръпка. Обича киното. Освен българската кухня обича китайска и италианската, Блъди Мери и мастика Любими групи - "Ред Хот Чили Пепърс", "Рейдиохет", "Дъ Ху", Бисти Бойс", "Боб Марли", "Фантастише Фиар" и мн.

др. Гриша е автор на музиката и текста на всички парчета на групата. Милко е завършил специалност "Агрономия" и факултетивно - "Музикално изкуство" в гр. Пловдив. В момента работи като тонрежисъор в студиото на СУ и в клуб Маската.

С музика се занимава от 6-ти клас. Започнал е да свири на кавал, след което се е преориентирал към бас китарата. Две години е работил като учител по музика. В гр.

Харманли е свирил в много любителски групи. От 1996г. свири заедно с Гриша. В началото са свирели "по-тежка" музика, били са трио.

Записали са демо касета с намерението да дойдат в гр. София, но не успяли. През 1999г. към тях се присъединил Коцето и нещата им потръгнали.

Свирили в Пловдив няколко пъти и решили, че е време да се преместят в София. Милко е вегетарианец. Консумира само млечни храни и зеленчуци и от време на време яйца.. Коцето е завършил Английска гимназия през 1996г. В момента е дипломант V-ти курс в ТУ - гр.

София, специалност "Електрообзавеждане" плюс втора специалност - "Звукостудийни технологии и продуцентство". Преди Портокал е свирил в училищна банда заедно с Гриша и Милко. Свирил е и в една не много известна по това време група - "X.I.C.E". Предпочитанията му са насочени към китарната музика, на китара свири от 15 годишен.

Преди Поротокал е писал авторска инструментална музика повлиян от музиката на Ал Ди Меола, Джон Маклафин, Джон Маклафин, Ерик Джонсън, Стив Вай и др. Играе баскетбол. Има куче (ротвайлер) на име Рони. КОЦЕТО - "Мися, че човек може да се кефи на нещата без да е необходимо да дава обяснение защо" Светозар е завършил икономически техникум - специалност фирмен мениджмънт.

Занимава се с музика от 5 годишна възраст, свирил е на пиано, на 11 годишна възраст се ориентира към перкусиите През 1991г става член на рок-група "Президент", а през 1995 е поканен като барабанист на група "Рокмисия" Родителите му също са музиканти - баща - акодеонистист и аранжьор, майка - балетна танцьорка. Професионално се занимава от 1994 г. Спортува - лека атлетика и плуване. Първи пилотен сингъл на групата е Кадифено канапе. Песента предизвика невероятен интерес и оглави музикалните класации.

Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 18 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found