Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Nevreme - JPop.com
Artist info
Nevreme

Nevreme

Nevreme


KURŠUMLIJA, Novembar, 2008. – U malom gradu na jugu Srbije, Kuršumliji, kao i u ostatku zemlje, kvalitet muzičke scene je sveden na apsolutni minimum, što je prouzrokovalo stvaranje više mladih bendova. Naime, nekolicina tadašnjih klinaca je rešila da učini nešto po tom pitanju. Uz odobrenje Gimnazije i Ekonomske škole Kuršumlije, koje su odvojile jednu prostoriju za vežbanje, oformljena su dva benda, Klatno i Železnička Stanica Kuršumlije (ŽSK). Read more on Last.fm
KURŠUMLIJA, Novembar, 2008. – U malom gradu na jugu Srbije, Kuršumliji, kao i u ostatku zemlje, kvalitet muzičke scene je sveden na apsolutni minimum, što je prouzrokovalo stvaranje više mladih bendova. Naime, nekolicina tadašnjih klinaca je rešila da učini nešto po tom pitanju. Uz odobrenje Gimnazije i Ekonomske škole Kuršumlije, koje su odvojile jednu prostoriju za vežbanje, oformljena su dva benda, Klatno i Železnička Stanica Kuršumlije (ŽSK).

Iako i dalje u fazi početka, bendovi su imali prve svirke u holu škole. Kako je vreme odmicalo, pokazala se želja pojedinaca da radom i stvaranjem ozbiljnog benda nastave sa muzičkim stvaralaštvom. Tako je u julu 2009. godine, spajanjem najpredanijih članova ova dva benda, nastao bend NEVREME, sa prvobitnom postavom koju su činili: Dušan Vasiljević Tesla – vokal i gitara; Stanko Milojković Keni – bas gitara; Andrija Vlajić – solo gitara; Dušan Pavlović – bubanj. U takvom sastavu, bend je imao nekolicinu nastupa u Kuršumliji sa repertoarom koje su činile obrade starih domaćih i stranih rok pesama, ali i par autorskih (’Peščani sat’, ’Noć’, ’Koferi’, ’Nevreme’ i ’Javi se’), i kao takav traje skoro godinu dana, kada bend, avgusta 2010.

napušta bubnjar Dušan Pavlović zbog drugih obaveza. Na jednom od tih nastupa, gost bubnjar je bio Milan Veličković (BEOGRAD) koji januara 2011. prihvata punu odgovornost i rizik pozicije stalnog člana. U takvom sastavu, bend rešava da se posveti stvaranju prvog albuma.

U periodu od januara do avgusta 2011. bend radi na usavršavanju starih i stvaranju novih autorskih pesama, kao i skupljanju novčanih sredstava za snimanje albuma. Leto 2011. su obeležila dva koncerta u Kuršumliji (13.

avgust) i Prokuplju (19. avgust), nakon kojih bend ulazi u studio Paradox – Smederevo (21. avgust) gde snima svoj prvi album „Peščani sat“... “Sve u svoje vreme... I NEVREME“ Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums
showing 3 out of 3 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found