Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
NOV POREDOK - JPop.com
Artist info
NOV POREDOK

NOV POREDOK

NOV POREDOK


Нов Поредок ја продолжува својата сага уште од 1999 во Скопје. Н.П го сочинуваат двајца сегашни членови Бобо и Баже , два стила кои зборуваат на ист јазик против тоа што му наштетува на рап underground-от и сите околни влијаниа кои се виновни за неговото постепено опаѓање во комерцијалните бранови. Read more on Last.fm
Нов Поредок ја продолжува својата сага уште од 1999 во Скопје. Н.П го сочинуваат двајца сегашни членови Бобо и Баже , два стила кои зборуваат на ист јазик против тоа што му наштетува на рап underground-от и сите околни влијаниа кои се виновни за неговото постепено опаѓање во комерцијалните бранови. Силите на двајцата членови беа соединети уште од маалските детски денови каде што желбата за искажувањето на мислите за и окулу рапот, стана неопишливо голема и како резултат на истата сега постојат како група. Низ историјата на Н.П имаат оставено трага повеќе демо снимки снимени во домашно ниско буџетно студио , продуцирани од самите себе, воедно имаат поминато повеќе домашни но сепак по софистицирани студиа.

Биле дел од повеќето организации кои биле во полза на развој на рапот и константен дел од секојдневното улично движење. На тоа се должат и безбројните настапи по скопските и воопшто македонските клубови во кои имало журки од HARD CORE калибар во кои биле вклучени дел од повеќето артисти како од Македонија така и дел од артистите од нашите балкански соседи. Еден од поголемите чекори е направен во 2003 година кога за прв пат запознавме еден крупно бушав човек кој беше одговорен за ДНС. Причина за нашиот албум кој е во изработка се многубројните термити кои паразитираат во сржта на рапот. Албумот ќе биде со улично револуционерен карактер како и реален опис на случувањата кој не се во полза на понатамошниот развиток на рапот и уличната култура.

Стилот на кој ги реализираме мислите е стрикно HC без лицемерие и влакна на јазикот, исполнет со иронично понижување на сите кои мислат дека рапот е место за позирање и глума или пак клиника за лекување на нивните недолечени комплекси ( сакам да бидам мафија, сакам да бидам како .... , најдобар сум, ќе те убијам, имам пари коли жени, ме има на ТВ сега сум славен , и безброј плитки замисли на особи кој се некомпетентни за да би биле дел од оваа култура). Да се надеваме дека во скоро време досегашниот труд ќе вроди со плод па така ќе можете и самите да чуете и подетално да ви биде разјаснет нашиот револт и омраза против горе наведените негативни случувања од минатото и сегашноста па и во иднината. Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 9 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found