Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Magyar Atom - JPop.com
Artist info
Magyar Atom

Magyar Atom

Magyar Atom


Magyar Atom (Hungarian Atom) is a blues brothers band formed in Budapest, HU in 1994. Tátrai Tibor és a Hobo Blues Band három akkori és korábbi tagja, Deák Bill Gyula, Póka Egon és Döme Dezső hozta létre a Radics Béla Emlékzenekart, pár évvel a legendás gitáros halála után. A csapat, bár nem létezett sokáig, azért bejárta az egész országot, azokkal a dalokkal, amelyeket egykori zenésztársuk is mindig műsoron tartott. Azaz Jimi Hendrix legjobb nótáival. Read more on Last.fm
Magyar Atom (Hungarian Atom) is a blues brothers band formed in Budapest, HU in 1994. Tátrai Tibor és a Hobo Blues Band három akkori és korábbi tagja, Deák Bill Gyula, Póka Egon és Döme Dezső hozta létre a Radics Béla Emlékzenekart, pár évvel a legendás gitáros halála után. A csapat, bár nem létezett sokáig, azért bejárta az egész országot, azokkal a dalokkal, amelyeket egykori zenésztársuk is mindig műsoron tartott. Azaz Jimi Hendrix legjobb nótáival. Ez az együttes nevezhető a Magyar Atom elődjének.

Noha nem feledkezhetünk meg a HBB-ről sem. Ugyanis újra csak Hobo egy másik felállásának hangszeresei hozták létre 1994-ben az akkor még Magyar Atom Blues Brothers nevű bandát. Tibusz ezúttal Solti János dobossal, Tóth János Rudolf énekes-gitárossal és Zsoldos Tamás basszusgitárossal szövetkezett arra, hogy blues és rythm & blues örökzöldeket adjon elő a színpadokon. Amikor Jamie Winchester (szintén ének-gitár) a Tátrai Band tagja lett, egyben a Magyar Atomhoz is csatlakozott. Úgy volt, egyszerűen Jimi Hendrix Emlékzenekarként fog működni a társaság.

Ám amikor kiderült, hogy már a második koncertről hangzó anyag készülhet, s ezt a Paksi Atomerőmű Rt. támogatja, új nevet ötlöttek ki a zenészek. A Blues Brothers időközben valahogyan lekopott, így maradt az amúgy igen hatásos Magyar Atom elnevezés. Az a bizonyos első album a népszerű paksi fesztiválon rendezett koncert felvételét tartalmazza. A Magyar Atom - ahogy a tagok mondják - szabadidő-zenekar.

Tehát akkor áll színpadra, ha épp mindenki ráér. Mivel a Magyar Atom nem játszik saját dalokat, érthető módon ritkán jelentkezik albummal. Az első anyag megjelenése után nyolc évet kellett várni a másodikra, ami a 2002. április ötödikén, Tátrai Tibor ötvenedik születésnapján rendezett PeCsa-buli anyagát tartalmazza. Members: Tóth János Rudolf - vocal, guitar Tátrai Tibor - guitar Jamie Winchester - vocal, guitar Zsoldos Tamás - bass Solti János - drums Papesch Péter (guest star) - bass Discography: Tátrai 50.

születésnapi koncert, Petőfi Csarnok Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 18 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found