Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Macronizm - JPop.com
Artist info
Macronizm

Macronizm

Macronizm


Macronizm is wat het is rapt frontman Macro op de track Schoenendoos. Daar waar de Dommel door het centrum stroomt doen ze niet zo moeilijk over die dingen. Wat begon als een verzamelnaam voor een collectief beatmakers, DJ’s en MC’s rondom de rapper werd een liveband, een akoestische rapformatie en is nu een mengvorm van al die dingen. Wat het in ieder geval altijd is, in welke vorm dan ook: indie-rap met beide voeten stevig op de grond en beschouwende teksten in een poëtische stijl. Read more on Last.fm
Macronizm is wat het is rapt frontman Macro op de track Schoenendoos. Daar waar de Dommel door het centrum stroomt doen ze niet zo moeilijk over die dingen. Wat begon als een verzamelnaam voor een collectief beatmakers, DJ’s en MC’s rondom de rapper werd een liveband, een akoestische rapformatie en is nu een mengvorm van al die dingen. Wat het in ieder geval altijd is, in welke vorm dan ook: indie-rap met beide voeten stevig op de grond en beschouwende teksten in een poëtische stijl.

Of zoals Spinvis het beschrijft: “Loopt als een trein, klinkt als een klok en staat als een huis.” Vaste kern van het gezelschap vormen Macro en DJ Native. De twee vinden elkaar in 2005. Macro stond in de twee jaar daarvoor al op menig podium en maakte naam als begenadigd freestyle MC. Na wat demo’s en EP-tjes komt het gezelschap in 2007 met het debuutalbum Alternaïef.

In hetzelfde jaar beginnen de optredens met de liveband, die meteen een vuurdoop krijgt door de deelname aan het rondreizende muziekcircus de Popronde. In 2010 volgt een tweede CD, Alter Ego, waarop de groei van Macro als dichterlijke tekstschrijver met een beschouwende aard zijn neerslag vindt. Die vind je onder andere terug in de track Jongeling, een bewerking van een gedicht van Remco Campert. Het typeert het tweede album, dat een definitief afscheid is van de Nederlandse mainstream rap is. Zoals Macro het formuleert: Ik heb geen water bij de wijn gedaan, ben eerder eigenaardig. Mede doordat Macronizm een nieuw publiek aanboorde op literaire festivals, ontstond er een nieuwe variant van het collectief: de akoestische set.

Met Remco de Jong als ritmische ruggengraat en Michiel van den Toorn op gitaar. Die twee muzikanten blijven ook betrokken bij Macronizm nadat de liveband in 2011 haar laatste concert speelt. En zo keert Macronizm terug naar hoe het begon: een verzamelnaam voor een rits aan activiteiten, met Macro en Native als basis. Maar niet zonder onderweg iets meegenomen te hebben. Er is maar één weg. Momenteel werkt Macronizm samen met dichter Dennis Gaens en animator SmooveBusiness voor de voorstelling Lucy.

Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found