Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
M.A.X. - JPop.com
Artist info
M.A.X.

M.A.X.

M.A.X.


Nemanja Maksimovic-M.A.X. aka Janko Mljaze rodjen 25.09.1981. godine u Kninu.U Beograd stize silom nesrecnih prilika ’95. godine i narednih jedanaest godina zivi u novobeogradskom naselju Paviljoni gde i pocinje njegov prvi dodir sa Hip-Hop muzikom i ozbiljnije interesovanje za istu tako da vec ’96. godine nastaje njegov prvi tekst iz Rap fazona mada je sklonosti ka pisanju pokazivao jos u najranijem periodu skolovanja. Pisanje tekstova kao i pokusaji usnimavanja istih preko kucnih deck-ova se nastavlja sve do ’99. Read more on Last.fm
Nemanja Maksimovic-M.A.X. aka Janko Mljaze rodjen 25.09.1981. godine u Kninu.U Beograd stize silom nesrecnih prilika ’95. godine i narednih jedanaest godina zivi u novobeogradskom naselju Paviljoni gde i pocinje njegov prvi dodir sa Hip-Hop muzikom i ozbiljnije interesovanje za istu tako da vec ’96.

godine nastaje njegov prvi tekst iz Rap fazona mada je sklonosti ka pisanju pokazivao jos u najranijem periodu skolovanja. Pisanje tekstova kao i pokusaji usnimavanja istih preko kucnih deck-ova se nastavlja sve do ’99. godine kad upoznaje clanove tadasnje Rap grupe "Guess",Damira Jovica i Ivana Kovacevica,uz ciju pomoc snima svoj prvi studijski singl pod imenom ’’Tracak nade’’ koji je za kratko vreme postao dosta slusan i vrlo cesto emitovan demo singl na beogradskim radio stanicama a i sire. 2001.

godine pesma ’’Do sledeceg dana’’ izlazi na ’’Who is in tha house’’ kompilaciji zajedno sa pesmom ’’Beograd’’ na kojoj se pojavljuje zajedno sa jos nekim nasim eminentnim hoperima (Shorty, Juice,Bane 187, Jugoslav JP...). Uporedo se odrzavaju i mnogobrojni nastupi u skoro svim kultnim beogradskim klubovima u kojima se i dan danas odrzavaju Hip-Hop zurke pocev od Doma omladine, preko KST-a, Barutane, SKC-a pa do Akademije ali ima ih jos, kao i gostovanja na svim radio stanicama koje su u svom programu imale termine rezervisane za Hip-Hop.Takodje,nastupa i na seriji zurki pod imenom "Borba protiv sunda" kao deo ekipe zvane "Podrska iz kraja" ciji nekadasnji clanovi sada cine okosnicu ekipe klupskih DJ-eva pod imenom "Dirty Cover". 2002. godine se upoznaje i zapocinje saradnju sa, po mnogima,najkvalitetnijim srpskim Hip-Hop producentom i beatmakerom PONK-om koji producira par pesama da bi, na racun kvaliteta tih snimaka, 2003.

godine bio pred ugovorom sa jednom bivsom najvecom izdavackom kucom u zemlji. Taj ugovor nikad nije potpisan, album tih pesama nikad se nije pojavio u prodaji posto bi renomeu kuce verovatno stetio jasan stav i realan opis stvari u zemlji koji fura tamo neki M.A.X. Bez obzira,saradnja sa PONK-om,iz koje nastaje jos dosta pesama,se nastavlja i u decembru 2004. godine na kompilaciji ’’Definicija’’ izlazi pesma ’’Srbija u rizli’’ koju trenutno imate priliku da slusate.Pesma je socijalno-drustveno-politicki angazovanog karaktera i za kratko vreme je takodje podigla dosta prasine i van Hip-Hop underground krugova.Specificnost vezana za tu pesmu je to sto je bila jedna od tri sporne pesme na tom neizdatom albumu.

Uporedo sa snimanjem svojih autorskih pesama kao autor tekstova i koproducent,okusava se takodje i kao producent za neke mlade nade srpske scene.Medju njima je najpoznatiji Ill Government kome kompletno producira pesmu "Zivot nije fer" i koja je,zapravo,oznacila pocetak njegove karijere. Sredinom 2005. godine M.A.X. se upoznaje sa jos jednim mladim i nadasve talentovanim momkom koji se predstavlja kao J COOK i koji u tom trenutku ima plan da snimi mixtape sa svim bitnim imenima srpske Hip-Hop scene.Saradnja sa njim rezurtirala je jos jednim hit singlom pod nazivom ’’Marketinski tim’’ (mart 2006.) na kojoj se zajedno sa M.A.X.-om pojavljuje i Ill Government,te je njihovo dugogodisnje poznanstvo i saradnja krunisana upravo ovim collabo-m a pesma "Marketinski tim" biva prvi snimljeni materijal sa mixtape-a "J COOK predstavlja KODEKS 011" koji mozete ocekivati do kraja godine.

Pored toga M.A.X. radi i jos par gostovanja sa domacim ali i umetnicima iz susednih zemalja Balkana i iskreno ocekujemo da ce te pesme u skorije vreme doci do usiju slusalaca. Sto se tice 2007. godine,dakle,u pripremi su pomenuti mixtape "J COOK predstavlja KODEKS 011" na kojem se M.A.X.

pojavljuje sa jednom solo pesmom i pomenutim singlom sa Ill Government-om. Takodje u pripremi je i kompilacija "Definicija 2-Black in White" na kojoj se opet pojavljuje sa jednom solo pesmom kao i na singlu "Statistika" zajedno sa Flip-Flopom i Don Maxonijem i koji mozete cuti a i videti na profilu. Uporedo sa ovim saradnjama M.A.X. privodi kraju i svoj solo album pod imenom "MOJA PRICA" i koji mozete ocekivati u prodaji vrlo uskoro.

O samom albumu ne bih mnogo,to ostavljamo slusaocima ali zasigurno mozemo reci da se radi o albumu koji ce,iz vise aspekata,itekako ostaviti traga na srpskoj Hip-Hop sceni. Veliki pozdrav svim ljudima koji su dosli na moj profil i koji ce nakon preslusavanja postavljenih pesama dati svoj iskren komentar bilo da je pozitivan ili negativan jer postujem svacije iskreno misljenje o mojoj umetnosti posto ste Vi jedini merodavni a ovo sto radim radim prvenstveno zbog Vas i nemam nameru da menjam neke stvari da bi izdavacima to bilo prihvatljivo zato sto LABELS NEVER MADE THE CULTURE!!! Ostajte zdravi u glavi a sve sto radite radite iz srca i verujte u to! M.A.X. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found