Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Luka Balvan - JPop.com
Artist info
Luka Balvan

Luka Balvan

Luka Balvan


LUKA (ŽELJKO) BALVAN rodio se 1967. god. u Banjoj Luci u rimokatoličkoj obitelji kao četvrto dijete oca Mirka i majke Ane. Kršten je tri dana nakon rođenja u crkvi Sv. Antuna Padovanskog. S glazbom dolazi u dodir vrlo rano, a od desete godine počinje uzimati privatne satove iz gitare. Krajem osnovne škole počinje svirati u školskom zboru, a paralelno s tim i u folkloru. Početkom srednje škole osniva s prijateljima glazbenu grupu i za cijelo vrijeme srednje škole zajedno nastupaju prigodom proslava rođendana Read more on Last.fm
LUKA (ŽELJKO) BALVAN rodio se 1967. god. u Banjoj Luci u rimokatoličkoj obitelji kao četvrto dijete oca Mirka i majke Ane. Kršten je tri dana nakon rođenja u crkvi Sv.

Antuna Padovanskog. S glazbom dolazi u dodir vrlo rano, a od desete godine počinje uzimati privatne satove iz gitare. Krajem osnovne škole počinje svirati u školskom zboru, a paralelno s tim i u folkloru. Početkom srednje škole osniva s prijateljima glazbenu grupu i za cijelo vrijeme srednje škole zajedno nastupaju prigodom proslava rođendana, vjenčanja, u hotelima, restoranima i ljetnim terasama na moru.

Godine 1986. Upisuje Fakultet strojarstva u Zagrebu, gdje je apsolvirao na Višoj školi. Dolaskom u Zagreb dolazi u dodir s katoličkim seminarima za evangelizaciju i duhovnim vježbama koje vode istaknuti hrvatski teolozi. Od tog trenutka počinje njegovo duhovno rađanje i spoznaje kako je duhovna dimenzija vrlo važan i bitan element u čovjekovom životu.

God. 1993. izdaje svoj prvi album “Ne boj se, jer ja sam s tobom”. Album izlazi pod geslom “pjesme Bogu i čovjeku” i taj ga moto vodi sve do danas.

Vjeruje kako je Bog utkan u cijeli život, u obitelj, posao, probleme, domovinu. Kreće na samostalne turneje po Hrvatskoj, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Austriji te nastupa u sklopu hodočašća mladih po cijeloj Europi. Posebno je angažiran na vjenčanjima mladih u crkvi, promocijama knjiga i na otvaranjima izložbi slika u galerijama. Izlaze kritike i članci u Glasu koncila, Kani, Listu mladih, Don Bosco, Večernji list, Slobodna Dalmacija, Panorama, Veritas….

Video-spotovi mu se prikazuju u emisijama na HTV-u “U početku bijaše riječ”, “Mir i dobro”, “Dobro jutro Hrvatska”, “Slikom na sliku”, “Cro-pop rock”, “Hit depo” te na OTV-u i drugim lokalnim TV postajama... Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found