Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Lepa Djordjevic - JPop.com
Artist info
Lepa Djordjevic

Lepa Djordjevic

Lepa Djordjevic


Serbian folk singer Rodjena je 24.10.1982, detinjstvo i deo mladosti vezano je za mesto Rasanac gde je zivela sa roditeljima i sestrom. Muzikom je profesionalno pocela da se bavi jako mlada vec sa 14 godina. Pobedama na renomiranih muzickih festivala kao sto su: "Prvi glas Srbije", "Moravski biseri",i "Homoljski motivi" vec kao cetrnaestogodisnjakinja dobija simpatije eminentnih muzickih doajena i kriticara. Nesvakidasnje dobar nacin interpretacije i ozbiljan pristup muzici, Lepu dovodi do svog prvog CD-a. Read more on Last.fm
Serbian folk singer Rodjena je 24.10.1982, detinjstvo i deo mladosti vezano je za mesto Rasanac gde je zivela sa roditeljima i sestrom. Muzikom je profesionalno pocela da se bavi jako mlada vec sa 14 godina. Pobedama na renomiranih muzickih festivala kao sto su: "Prvi glas Srbije", "Moravski biseri",i "Homoljski motivi" vec kao cetrnaestogodisnjakinja dobija simpatije eminentnih muzickih doajena i kriticara. Nesvakidasnje dobar nacin interpretacije i ozbiljan pristup muzici, Lepu dovodi do svog prvog CD-a.

Opredelila se za izvornu vlasku muziku kako bi dala svog doprinos iste i na taj nacin istakla svoje korene. Ta nesvakidasnja i posve, neobicna odluka za cetrnaestogodisnjakinju, Lepu Djordjevic dovodi do tkz. "Odskocne daske" u karijeri. Predstavivsi se u svelu izvodjaca koji ne pridaje paznju samo trenutnim trendovima, vec u svetlu izvodjaca koji na prvo mesto stavlja kvalitet.

Lepa dobija simpatije publike i pocinje aktivno da usavrsava svoj nacin interpretacije, sto kroz brojne sate provede u radu sa muzickim strucnjacima, sto prakticno: brojnim nastupima. Stice epitet "tezgaroske princeze" iz razloga sto je od Timocke Krajine pa do Sumadije postalo uobicajeno da za dobar stimung bude zaduzena upravo: Lepa Djordjevic. 1998 godine Lepina porodica se seli za Francusku. Zelevsi da zavrsi zapoceto skolovanje, Lepa ostaje sa bakom i dekom i nastavlja uporedo sa skolovanjem da uveseljava ljude sirom Srbije.

2000' te godine je Lepa pozelela da svoj talenat podeli sa ljudima i van granica svoje zemlje pa se pridruzuje svojim roditeljima i sestri u Parizu. Nastupavsi sirom Francuske, nailazila je na pozitivne komentare sto ju je ohrabrilo da ucini jos jedan bitan korak u svojoj karijeri. Tako te iste godine u RTS Produkciji biva izdat jos jedan CD ali ovoga puta na srpskom jeziku. Moderniji zvuk, produkcija i tekstovi ovoga puta predstavili su Lepu vise novih svetala: mlada, moderna, atraktivna pevacica i nadasve talentovana koja sa podjednakim zarom i podjednako kvalitetno interpretira kako izvorno tako i modernu Folk muziku.

2006-te godine Lepina karijera dozivljava procvat u pravom smislu te reci. 14.01.2006, svelost dana je ugledao treci po redu CD. Izdavacka kuca "GRAND" je puno medijskom paznjom ispratila mladu pevacicu na zvezdani put ka vrhu srpske estrade. Vec sa prvim pojavljivanjima u emisijama "Grand" Produkcije, Lepa je izazvala veliko medijsko interesovanje i odusevljenje kriticara, starijih kolega i publike, sto vrhunskom interpretacijom, sto svojom elegancijom i kolicinom entuzijazma koji je ulozen u CD.

Koji je promovisala. Iako je "guzva" na estradi vec vise od deceniju prisutna, Lepa je najbolji primer da karijera ne mora biti gradjena na skandalima. Rad i kvalitet stoje iza imena Lepe Djordjevic i nema sumnje, ona krupnim koracima koraca ka cilju mnogih, ali gde samo odabrani ostaju a to je svakako mesto medju pevackim legendama Folk muzike. Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found