Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Leo Martin - JPop.com
Artist info
Leo Martin

Leo Martin

Leo Martin


Leo Martin (Rašica, Blace, 6. mart 1942) umjetničko je ime srpskog pjevača Miloša Jovića. Rođen je 1942. godine u selu Rašica u opštini Blace. Njegov otac potiče iz Tičeva kod Grahova, a majka iz Kuršumlije. Karijeru je počeo kao modni maneken. Muzičku karijeru u Jugoslaviji započinje 1969. kada se vratio sa turneje u Njemačkoj. Po povratku upoznaje Vojkana Borisavljevića koji je komponovao većinu njegovih pjesama. Sa pjesmom „Odiseja“ je trebalo na nastupa na jugoslovenskom izboru za Pjesmu Evrovizije u Opatiji 1973. Read more on Last.fm
Leo Martin (Rašica, Blace, 6. mart 1942) umjetničko je ime srpskog pjevača Miloša Jovića. Rođen je 1942. godine u selu Rašica u opštini Blace. Njegov otac potiče iz Tičeva kod Grahova, a majka iz Kuršumlije.

Karijeru je počeo kao modni maneken. Muzičku karijeru u Jugoslaviji započinje 1969. kada se vratio sa turneje u Njemačkoj. Po povratku upoznaje Vojkana Borisavljevića koji je komponovao većinu njegovih pjesama.

Sa pjesmom „Odiseja“ je trebalo na nastupa na jugoslovenskom izboru za Pjesmu Evrovizije u Opatiji 1973. godine, ali zbog bolesti nije mogao da prisustvuje. Sa Odisejom se proslavio u Jugoslaviji i stekao status jednog od najpoznatijih jugoslovenskih šansonjera sedamdesetih godina dvadesetog vijeka. Nastupao je sa izvođačima kao što su Tom Džons, Ingelbert Hamperdink i Mirej Matje.

Između ostalog, glumio je u filmu Bubašinter. Tokom raspada Jugoslavije je prešao da živi u Sofiji u Bugarskoj. Trenutno živi na relaciji Beograd - Sofija. Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found