Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Kud - JPop.com
Artist info
Kud

Kud

Kud


Kud is een online animatieserie en muziekgroep uit Enkhuizen, door comedyschrijver Peter Lub met sporadische muzikale hulp van Peter Peerdeman. Ze maken sinds 2006 animaties en muziek. Hun werk is, behalve op internet, door de Nederlandse TMF en Belgische TMF uitgezonden; in 2008 was er hun clip voor Konijntje van Aka The Junkies, en van 2009 tot 2011 was er een serie in het programma Kijk Dit Nou!. Na de opheffing van TMF, begin 2011, verdween Kud van de televisie. Vanaf 2013 is Kud twee keer per week te zien na #Kansloos op Veronica. Read more on Last.fm
Kud is een online animatieserie en muziekgroep uit Enkhuizen, door comedyschrijver Peter Lub met sporadische muzikale hulp van Peter Peerdeman. Ze maken sinds 2006 animaties en muziek. Hun werk is, behalve op internet, door de Nederlandse TMF en Belgische TMF uitgezonden; in 2008 was er hun clip voor Konijntje van Aka The Junkies, en van 2009 tot 2011 was er een serie in het programma Kijk Dit Nou!. Na de opheffing van TMF, begin 2011, verdween Kud van de televisie.

Vanaf 2013 is Kud twee keer per week te zien na #Kansloos op Veronica. Op 24 mei 2006 werd Kud voor het eerst vertoond als schoolproject van Peter Lub, die daarvoor al bekend was met de voice-overserie Smack Entertainment. Na de eerste filmpjes van Kud ging hij samenwerken met Peter Peerdeman, die meer met muziek wilde doen. Ze maakten twee muziekvideo's voor de band Sign 'em. Aan het eind van 2006 maakten ze langere afleveringen, en registreerden ze een website, omdat ze veel bezoekers kregen van media zoals YouTube en via Nederlandse nieuwsmedia, die ook enkele filmpjes vertoonden nadat deze zeer veel werden bekeken op het internet.

In 2007 begonnen Peter en Peter een blog op hun website wekelijks bij te werken, en ook begonnen zij met de verkoop van merchandise. Eind 2007 brachten ze een download-cd uit met alle muziek van Kud. In 2008 kreeg Kud meer bezoekers toen hun clip voor Aka The Junkies op TMF werd uitgezonden, vooral omdat het nummer op de zesde plaats kwam in de Nederlandse Top 40. In februari 2008 begon Kud maandelijks live op internet muziek te spelen voor een publiek van een paar honderd luisteraars.

Dit programma, Kud Live Radio, liep wegens succes door tot eind 2010. Medio 2009 ontwikkelde Kud een flashgame. Eind 2009 kreeg Kud een wekelijkse rubriek in Kijk Dit Nou! en werd de website vernieuwd om de grote toestroom van nieuwe gebruikers aan te kunnen. Op de site konden vanaf dat moment accounts worden aangemaakt, wat per jaar ongeveer drieduizend keer gebeurde. In 2010 werd dit profielensysteem uitgewerkt, waarna het te vergelijken is met andere sociaalnetwerksites.

Ook bereikte Kud in 2010 hun muzikale hoogtepunt tijdens een twaalfwekige actie waarbij mensen onderwerpen konden insturen voor een nieuw nummer. Het resultaat hiervan heette Djingle Djengle en werd uitgebracht op cd. Eind dat jaar werd bekend dat TMF haar zendtijd ging afbouwen, waarmee het begin 2011 tot een eind kwam. In 2011 werd besloten dat er wekelijks een comic en een filmpje zou verschijnen.

Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found