Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Klapa sv. Juraj-HRM - JPop.com
Artist info
Klapa sv. Juraj-HRM

Klapa sv. Juraj-HRM

Klapa sv. Juraj-HRM


Klapa "Sveti Juraj" - Hrvatske ratne mornarice osnovana je početkom 2001.godine na poticaj Vojne biskupije, a s ciljem očuvanja i promicanja kulture a cappella pjevanja dalmatinske klapske pjesme, skladbi sakralnog i domoljubnog karaktera koje su kao najvrijedniji dio naše glazbene baštine zasnovane na autohtonim melodioznim korjenima naših pradjedova. Klapa sedmu godinu uspješno predstavlja našu domovinu i njene Oružane snage na međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu Read more on Last.fm
Klapa "Sveti Juraj" - Hrvatske ratne mornarice osnovana je početkom 2001.godine na poticaj Vojne biskupije, a s ciljem očuvanja i promicanja kulture a cappella pjevanja dalmatinske klapske pjesme, skladbi sakralnog i domoljubnog karaktera koje su kao najvrijedniji dio naše glazbene baštine zasnovane na autohtonim melodioznim korjenima naših pradjedova. Klapa sedmu godinu uspješno predstavlja našu domovinu i njene Oružane snage na međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu, gdje na svečanom otvaranju u Bazilici Pia X sudjeluje oko 30 tisuća vojnika iz cijelog svijeta. Od mnogih nastupa izvan domovine (Italija, Njemačka, Poljska, Mađarska) izdvajamo nastup u NATO bazi u Monsu (Belgija), u centru zapovjedništva za Europu, gdje je predstavljajući Oružane snage RH, na cjelovečernjem koncertu u tamošnjoj koncertnoj dvorani, klapa zadobila simpatije najviših vojnih dužnosnika svih zemalja članica. Između značajnijih nastupa svakako je i nastup na «Božićnom koncertu» Simfonijskog orkestra HV u KD «Vatroslav Lisinski» u Zagrebu 19.12.2002, u društvu solista HNK tenora Tomislava Mužeka i sopranistice Sandre Bagarić, a pod dirigentskom policom maestra Tomislava Uhlika. U sklopu projekta HRT-a Hrvatska priča u zaljevu svetaca autorice Lejdi Oreb, klapa je održala niz koncerata u Boki Kotorskoj zajedno s poznatim solistima: Krunoslavom Cigojem, Barbarom Othman i Miroslavom Živkovicem uz pratnju tamburaškog orkerstra HRT-a kojim je ravnao maestro Siniša Leopold. Klapa je sudionik 11. europskog festivala muških komornih zborova koji se održao u Mađarskoj u Pećuhu od 22. – 25.9.2006. kao i festivala dalmatinske klapske pisme u Kaštel Kambelovcu na kojem je na večeri „Kaštelanski dir“ 2005.

osvojila srebrenu kulu Cambi (drugu nagradu publike). Nominirana je i za diskografsku nagradu Porin 2005 u kategoriji klasične glazbe za najbolju izvedbu većeg komornog sastava, komornog ili simfonijskog orkestra ili zbora skladbom Ave Maria. 29. lipnja 2005. u HNK u Zagrebu klapi je dodjeljena zlatna plaketa s kadenom Mare nostrum Croaticum za iznimno očuvanje i promicanje nacionalnog, kulturnog, povijesnog i vjerskog dobra hrvatskog naroda u svijetu. U suradnji s Upravom za nakladništvo MORH-a i Vojne biskupije klapa je izdala tri nosača zvuka: „Sa krša ovog glasi te zovu“, „Hrvatski Božić“ te u suradnji sa Simfonijskim puhačkim orkestrom HV novi CD „Domovini s ljubavlju“ najpoznatijih domoljubnih hrvatskih pjesama čije je aranžmane raspisao poznati hrvatski skladatelj maestro Tomislav Uhlik. U travnju 2007.

u izdanju diskografske kuće Scardona iz Zagreba, klapa je izdala i četvrti Cd „Pismo moja“ uživo snimljeni koncert iz crkve Svetog Donata u Zadru. Od osnutka klape njezini umjetnički voditelji su bili prof. Dragica Bošnjak, prof. Vladan Vuletin te sadašnji voditelj prof. Mario Božić, akademski glazbenik. U suradnji sa Hrvatskom maticom iseljenika, klapa Sveti Juraj“-HRM je bila domaćin Prvog susreta klapa hrvatskog iseljeništva u domovini koji se održao u Kaštel Starom 1.

srpnja 2006. i na kojem su nazočile klape: Dalmatina-Auckland (Novi Zeland), Astorija-New York (SAD), B.A.-Beunos Aires (Argentina), Ova klapa-Johannesburg (Južnoafrička Republika), Chorus Croaticus-Bern (Švicarska), Ferali-Frankfurt i HKM Croatia-Munchen (Njemačka), Koljnofske golubice-Koljnof (Mađarska) i Delminium-Tomislavgrad (BiH). Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 19 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found