Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
King Mire - JPop.com
Artist info
King Mire

King Mire

King Mire


Nakon puno godina "mixanja" za demo izvođače i dokazivanja među svojim kolegama na BiH Hip-Hop sceni, Mire se odlučio za hrabar korak i krenuo u realizaciju prvog Bosanskog Rap samplera. Svo ovo vrijeme Mire je proveo vrijedno radeći za razne izvođače širom Balkana. Tako je ujedno stekao mnogo iskustva a i mnoga poznanstva. Imena koja su prisutna na njegovom producentskom albumu govore za sebe. Od velikana kao sto su General Woo, te Miretov Read more on Last.fm
Nakon puno godina "mixanja" za demo izvođače i dokazivanja među svojim kolegama na BiH Hip-Hop sceni, Mire se odlučio za hrabar korak i krenuo u realizaciju prvog Bosanskog Rap samplera. Svo ovo vrijeme Mire je proveo vrijedno radeći za razne izvođače širom Balkana. Tako je ujedno stekao mnogo iskustva a i mnoga poznanstva. Imena koja su prisutna na njegovom producentskom albumu govore za sebe.

Od velikana kao sto su General Woo, te Miretov komšija Edo Maajka i dugogodišnji prijatelj Frenkie pa sve do novih mladih perspektivnih imena kao što su Kontra i Fatalista na ovom sampleru je sve zastupljeno. Pored ex-yu HipHop-era prisutni su razni reperi iz Europe i Amerike kao sto su Cistychov i Spinz, što dodatno potvrđuje kvalitet njegovih beatova. Miralem Salihovic "King Mire" je rođen 2.3.1984. u Brčkom i kao većina u ovoj državi je svoje djetinjstvo proveo svugdje samo ne kod svoje kuće u svome gradu.

Prestankom rata, vraća se na područje Brčko Distrikta i tada prvi put dolazi u dodir sa ovom muzikom koja će obilježiti sljedeći period njegovog života. Kao srednjoškolac sa 15. godina dobija prve pjesme Ede a nakon toga i ostalih izvođača sa FMJAM stranice. Odmah nakon toga počinje da snima pjesme zajedno sa momkom u grupi "Reperi do Bola" a 2 godine poslije nastaje grupa "Zona 49" u kojoj je aktivan dan danas samo što se od početka pa do danas grupa dosta izmjenila.

Pri završetku srednje škole odlazi u Tuzlu da studira Njemački jezik i književnost i tamo upoznaje Dj Soula i Frenkija s kojima pocinje ozbiljnije raditi na produkciji. Njegova najpoznatija suradnja je upravo sa Frenkijem s kojim je snimio "Dosta!" album. Rijetki znaju da je beat za "Mr Policeman"-a zbog kojeg je RAK kaznio radio 202 upravo Miretov. Za pjesmu "Rat savezu" koja je rađena za BHFanaticose Mire također potpisuje produkciju.

Te dvije pjesme su dobile i video zapis koji se emitovao na svim BH muzičkim emisijama, pa i na MTV-u, a pjesma "Rat savezu" je prikazana i na dnevnicima i u politčikim emisijama. San svakog producenta je svakako samostalni album jer u Hip-Hop-u je običaj da takozvani "beatmaker" napravi beat za MC-a te njemu slobodno prepusti pisanje teksta. Taj slušajući instrumental pušta svojim mislima i inspiraciji slobodan tok i tako nastaje pjesma. Interesantno je da svaka pjesma na Miretovom albumu je posebna priča i ni jedna ne liči drugoj.

Za naše tržište je ovakav producentski album nešto sasvim novo. Najbolja stvar kod ovog izdanja je da imamo najveća Hip-Hop imena na jednom mjestu. Oni se ovdje pokazuju u svojoj najboljoj strani a sa Miretovim beatovima dobijamo jednu sasvim novu sliku. King Mire Beatz je izašao u Junu 2008. godine za Hayat Production Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 14 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found