Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
KillingJazzHardCoreBaby - JPop.com
Artist info
KillingJazzHardCoreBaby

KillingJazzHardCoreBaby

KillingJazzHardCoreBaby


Bend KillingJazzHardCoreBaby nastao je u ljeto 2005 god., iz pepela različitih travničkih punk – rock bendova. Svi članovi benda naklonjeni su različitim muzičkim pravcima, što proizvodi poseban zvuk, koji je miks različitih žanrova (electro, drum and bass, dub, jazz, rock, trip-hop). Poseban pečat tom spoju nespojivog daje i ime benda KillingJazzHardCoreBaby. KillingJazzHardCoreBaby je nastupao širom BiH gostujući na mnogim festivalima, ali i na festivalima u susjednim državama. Read more on Last.fm
Bend KillingJazzHardCoreBaby nastao je u ljeto 2005 god., iz pepela različitih travničkih punk – rock bendova. Svi članovi benda naklonjeni su različitim muzičkim pravcima, što proizvodi poseban zvuk, koji je miks različitih žanrova (electro, drum and bass, dub, jazz, rock, trip-hop). Poseban pečat tom spoju nespojivog daje i ime benda KillingJazzHardCoreBaby. KillingJazzHardCoreBaby je nastupao širom BiH gostujući na mnogim festivalima, ali i na festivalima u susjednim državama.

Najveći uspjeh benda je pobjeda na prvom Nektar Demofestu 2008.godine u Banja Luci. KillingJazzHardCorebaby je na festivalu osvojio prvu nagradu, snimanje i izdavanje albuma, te video produkciju jednog spota. Album je sniman u Zagrebu, studio 4Art. Producent albuma prvijenca "Track One" je Samir Kadribašić - KadriBassic.

Album izlazi na tržiše cijelog regiona u julu 2009. godine. U tom periodu izlazi i spot za najavnu singlicu "Malo Sutra", koji je režirao priznati Aleksandar Kerekeš Keki. Na albumu se nalazi 12 pjesama, za koje su muziku, tekstove i aranžmane radili KillingJazzHardCoreBaby. Izdavači: Bosna i Hercegovine (Hayat) Hrvatska (Dallas Records) Slovenija (Dalas Records) Srbija (PGP) Crna Gora (PGP) Makedonija (PGP) Članovi benda : Ivana Brdar / vokal Mirza Lendo / gitara , programiranje, truba Kemal Destanović / bas gitara, truba Deni Sijah / sempler, saxofon, klarinet Jan Delić / bubnjevi i perkusije Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 14 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found