Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Johan Vlemmix - JPop.com
Artist info
Johan Vlemmix

Johan Vlemmix

Johan Vlemmix


Johannes Cornelis Wilhelmus Maria (Johan) Vlemmix (Eindhoven, 4 februari 1959) is een Nederlandse ondernemer, zanger, politicus, uitvinder en activist. Vlemmix was onder meer handelaar in tweedehands auto's en werd rond 1996 bekend met een fanclub voor Emily Bremers, die toentertijd een relatie had met Prins Willem-Alexander. Hij woont in Eindhoven en heeft daar ook een pand (een oud-politiebureau) dat hij liet verbouwen tot een kopie van Paleis Soestdijk. Read more on Last.fm
Johannes Cornelis Wilhelmus Maria (Johan) Vlemmix (Eindhoven, 4 februari 1959) is een Nederlandse ondernemer, zanger, politicus, uitvinder en activist. Vlemmix was onder meer handelaar in tweedehands auto's en werd rond 1996 bekend met een fanclub voor Emily Bremers, die toentertijd een relatie had met Prins Willem-Alexander. Hij woont in Eindhoven en heeft daar ook een pand (een oud-politiebureau) dat hij liet verbouwen tot een kopie van Paleis Soestdijk. In dit pand werd in 2009 de reallifesoap The Bunker Online opgenomen en in 2010 vormde dit pand het decor voor het project Studio Vlemmix. Vlemmix is voorts bekend door zijn jarenlange medewerking aan het TROS televisieprogramma Te land, ter zee en in de lucht. De eerste jaren als deelnemer, later als starter en jurylid.

Anno 2011 is hij nog steeds volop aanwezig bij dit programma. Met de Partij van de Toekomst deed hij mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2002 en 2003, zonder zetels te halen. Op verschillende televisiezenders was Vlemmix te zien als de Minister van Feest (in het gelijknamige programma). Johan Vlemmix in Club Starlight In 2004 had Vlemmix samen met Herman Berghuis (alias Herman van Idols) een bescheiden carnavalshitje. Op 14 november 2005 voerde Vlemmix de gulden zogenaamd weer in als betaalmiddel. De munt kan in Eindhoven beperkt gebruikt worden als betaalmiddel in onder meer enkele horecagelegenheden.

Eerder had Vlemmix al een Anti-Discriminatie Munt laten slaan. Op 27 augustus 2006 nam Vlemmix officieel afscheid van de Nederlandse showbizzwereld. In het televisieprogramma Pauw & Witteman van 13 september 2006 nam Vlemmix afscheid van het Bekende Nederlander-schap middels een afscheidsinterview. Hij verklaarde er niet langer meer de publiciteit op te zullen zoeken. Inmiddels heeft hij echter aangegeven het toch moeilijk te vinden dit vol te houden en komt daarmee terug op zijn toezegging. Half september 2007 nam hij samen met Dick T(reesie) een lied op voor Rita Verdonk.

Ze wilden haar met het nummer Niet links, niet rechts een hart onder de riem steken nadat ze in september 2007 uit de VVD-fractie is gezet. Begin dit jaar verscheen het nummer al maar toen in een versie zonder zijn bijdrage. In het najaar van 2007 nam Vlemmix samen met Nol Roos het lied 'Een bussie vol met Polen' op. Verwacht werd dat dit nummer een bescheiden succes zal zijn tijdens de vroege carnaval van 2008. In week 4 van 2008 kwam de single binnen op de 35e positie in de Top 40. In juni 2008 besloot Vlemmix het rookverbod in de horeca te omzeilen door een zelfbedieningscafé te openen.

Om hier aandacht voor te krijgen, nam hij met de band Rampzalig het nummer Ik Rook Niet op. Tijdens het carnaval van 2010 kwam hij samen met Peter Nuninga onder de naam De zakkenvullers, met de carnavalshit Dushi je pokkie is Foetsie. Op 9 september 2006 bracht De Telegraaf het nieuws dat Vlemmix in de jaren tachtig was veroordeeld wegens verboden wapenbezit. Vlemmix verzamelde al sinds zijn veertiende vuurwapens. Nadat een oplettende ex-werknemer de politie had getipt, viel deze in 1981 met een arrestatieteam de winkel van Vlemmix binnen en werd zijn verzameling in beslag genomen.

Op 30 oktober 1984 veroordeelde het gerechtshof van 's-Hertogenbosch Vlemmix tot vier maanden waarvan drie voorwaardelijk. Zijn straf, 28 dagen na aftrek van voorarrest, zat hij uit in gevangenis Ter Peel in Sevenum, waar hij op 20 oktober 1985 werd ontslagen. Eind 2009 startte Johan Vlemmix een internettelevisie-project onder de naam Studio Vlemmix. Hierbij konden de kijkers via live streams de makers en het personeel 24 uur volgen. Ook de bar en de slaapvertrekken worden gevolgd.

Op 11 maart 2010 is live te zien hoe Johan Vlemmix onwel wordt en wordt afgevoerd. Het was de bedoeling dat Vlemmix later ook vanuit zijn spookhuis Huissen, dat Vlemmix van Emile Ratelband heeft gekocht, zou gaan uitzenden. Studio Vlemmix stopte echter - na het verdwijnen van opnamebanden van het Studio Vlemmix-programma 'Tabula Rasa' - zijn uitzendingen op 7 april 2010, waardoor ook de geplande uitzendingen vanuit Huissen en Eindhoven kwamen te vervallen. Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found